Спецпроєкти

Учені в США виявили антитіло, здатне блокувати коронавірус протягом 4-х днів


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Учені біофармацевтичної компанії Sorrento Therapeutics у Сан-Дієго (Каліфорнія, США) заявили телеканалу Fox News – вони виявило антитіло, яке цілком захищає людські клітини від проникнення коронавірусу і здатне вивести його з організму протягом 4-х днів.

За словами лікарів, антитіло STI-1499 на 100% пригнічує COVID-19 і його можна застосовувати для лікування інфікованих ще до того, як створять вакцину.

«Ми хочемо підкреслити, що метод лікування є. Існує рішення, яке працює. Якщо у вашому організмі є антитіло-нейтралізатор, вам не знадобиться дотримуватися соціальної дистанції», – розповів доктор, засновник і генеральний директор Sorrento Therapeutics Генрі Джі.

Також учений зазначив, що антитіло STI-1 499 проникає в клітину і огортає її, перегороджуючи шлях вірусу. «Коли антитіло не дозволяє вірусу проникнути в клітину людського організму, то вірус не виживає. Якщо вони не можуть проникнути в клітину, то не здатні відтворюватися», – додав він.

За словами Генрі Джі, за 10 років роботи вчені з його команди виявили мільярди антитіл. І зараз десятки виявлених антитіл, взаємодіючи з білком ACE2, здатні блокувати проникнення коронавірусу в клітини легенів людини і тварин. Антитіло STI-1499 справляється із цим успішніше від інших.

Експерти кажуть, що зможуть створювати 200 тисяч доз антитіл на місяць уже найближчим часом, а відтак зможуть робити десятки мільйонів, щоб задовольнити потреби кожного.

Доктор Марк Брансвік зазначив, що розробка методів лікування антитілами може бути ефективнішою у швидкій боротьбі проти коронавірусу. На противагу вакцинації, що може зайняти до 18 місяців, лікування за допомогою антитіла може дати результати за менший час та зі значно більшим рівнем успіху. Однак він вказує на те, що для дозволу на лікування антитілами необхідно отримати швидке схвалення від органів управління харчовими продуктами та ліками.

«Пацієнт, якому влють антитіло, одразу буде застрахований від хвороби, – сказав доктор Брунсвік у Fox News.  – Отже, якби нас сьогодні схвалили [FDA], кожен, хто отримає це антитіло, зможе повернутися до роботи і не боятися заразитися COVID-19».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь