Спецпроєкти

Рекомендації від Білла Гейтса: книги, фільми та серіали на літо


18 травня Білл Гейтс опублікував традиційний список рекомендованих книг на літо. Та не тільки. Цьогоріч його традиційний літній список ширший, ніж зазвичай: у ньому не тільки книжкова добірка, але ще й серіали, фільми, за допомогою яких один з найбагатших людей планети коротає час у самоізоляції.

Книги

Вибір. Про свободу та внутрішню силу людини, Едіт Єва Егер

 

Ця книжка – мемуари та посібник з переживання травми. Егер було всього 16 років, коли вона із сім’єю потрапила в Аушвіц. Переживши неймовірні жахи, Егер переїхала в США і стала психологом. Її унікальний досвід розвинув у ній приголомшливу проникливість. Гейтс вважає, що  багато людей зможуть знайти розраду завдяки її порадам, як впоратися зі складною ситуацією.

The Great Influenza, Джон М. Баррі

Ми живемо в безпрецедентний час. Однак якщо ви шукаєте історичні порівняння, пандемія іспанського грипу 1918 року – найближче, що можна знайти. Баррі навчить вас практично всього, що вам потрібно знати про один з найбільш смертоносних спалахів [захворювання] в історії людства. Навіть попри те, що в 1918-му був зовсім інший час, «Великий грип» – хороше нагадування, що ми все ще маємо справу з тими ж самими проблемами.

The Ride of a Lifetime, Роберт Айгер

Це одна з найкращих книг про бізнес, які я читав за останні роки. Айгер опрацьовує приголомшливий обсяг матеріалу, пояснюючи, як це – бути генеральним директором величезної компанії. Якщо ви шукаєте ділові ідеї або просто цікаве читання, то я думаю, що вам сподобаються історії Айгера про керівництво Disney в один з найважливіших для історії компанії періодів.

Good Economics for Hard Times, Абхіджит Банерджі та Естер Дюфло

Банерджі та Дюфло отримали Нобелівську премію з економіки в минулому році, вони – чи не найрозумніші економісти з тих, які зараз працюють. На щастя для нас, вони також дуже добре уявляють, як зробити економіку зрозумілою пересічній людині. У найновішій книзі Банерджі та Дюфло досліджують нерівність і політичні розбіжності, зупиняючись окремо на дебатах, що відіграють важливу роль у країнах на кшталт США.

«Хмарний атлас» (Cloud Atlas), Девід Мітчелл

«Хмарний атлас» – той роман, який ви будете ще довго обговорювати після прочитання. Його сюжет трохи складно пояснити, тому що він містить шість взаємопов’язаних історій, що відбуваються в різні періоди часу. Одну із цих ліній я особливо полюбив, у ній ідеться про американського лікаря, який працює на вітрильному кораблі в південній частині Тихого океану в середині 19 століття. І якщо ви маєте настрій, щоб почитати переконливу розповідь про погані й хороші людські риси, то ця книга поглине вас, як і мене.

Після основного переліку книг Гейтс згадав ще кілька вартісних книг. Деякі з них вже потрапляли в його списки в різний час.

Серед них:

  • «Медитація і усвідомленість: 10 хвилин в день, які приведуть ваші думки до ладу» Енді Паддікомба
  • «Ейнштейн гуляє по Місяцю: Наука і мистецтво запам’ятовування» Джошуа Фоера
  • «Марсіянин» Енді Віра
  • «Джентльмен у Москві» Амора Тоулза
  • «Проєкт Розі» Грема Сімсіона
  • «Найкраще, що ми могли зробити» Ті Буї
  • «А що, як?.. Серйозні відповіді на абсурдні запитання» Ренделла Манро
  • «Гіпербола з половиною»  Еллі Брош

Фільми і серіали

Окрім книг, засновник Майкрософт поділився ще й переліком фільмів і серіалів, які він подивився або дивиться зараз. Зокрема, фільм «Шпигунські ігри» –  серед його найулюбленіших. Підприємець переглядав його близько 12 разів.

? Документальний фільм Netflix «Пандемія: як запобігти спалаху»

?Мільйон дрібниць (A Million Little Things, ABC )

?Це ми (This Is Us, NBC)

?Я, Клавдій (I, Claudius, BBC)

?Шпигунські ігри (Spy Game, Universal Studios)

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь