Спецпроєкти

Співачка Граймс виставила на продаж частину своєї душі


Канадська співачка та кохана Ілона Маска Граймс відкриває свою першу художню виставку Selling Out, що складається з малюнків, принтів, концептуальних картин та фотографій, створених протягом останніх 10 років. А також… частинку своєї душі. Твір під назвою «Розпродаж» (Selling Out) – офіційний юридичний документ «про володіння», складений разом з адвокатами Граймс. Там йдеться, що покупцеві буде належати певний відсоток душі Граймс.

У такий спосіб співачка формалізує думку про те, що щоразу, коли художник продає свій мистецький твір, частинка душі, вкладена туди, продається разом з ним.

Спочатку співачка планувала продати частинку душі за 10 мільйонів доларів, пояснивши своє рішення тим, що вона «не хотіла б, щоб хтось її купував. Тому призначила захмарну суму». Однак з огляду на пандемію Covid-19 і економічну рецесію все ж вирішила, що було б нечесно виставляти щось на продаж за таку високу ціну. Замість цього вона вирішила застосувати принцип аукціонних торгів.

Греймс досліджує поняття потенціалу ідентичности в епоху цифрових технологій: здатність створювати, розширювати та проявляти себе поза межами наших біологічних меж. Художниця аналізує цю концепцію за допомогою WarNymph, цифрового аватара, виконаного у співпраці з її братом та художнім партнером Маком Башером.

Експозиції представлені на онлайн-платформах Gallery Platform Los Angeles з 28 травня по 3 червня і Maccarone Los Angeles з 28 травня по 31 серпня.

Виставлений на продаж контракт на володіння частиною душі Граймс –  не єдиний її екстравагантний вчинок. Співачка відома  неординарним поглядом на світ. Нещодавно свою дитину (чий батько – глава SpaceX і Tesla, мільярдер Ілон Маск) вона назвала X Æ A-12, та ім’я довелося змінити на X Æ A-Xii, щоб не порушувати закони штату Каліфорнія.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь