Спецпроєкти

Як це – спроєктувати нову модель суперкара Lamborghini від LEGO? Розповідає головний дизайнер


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

28 травня у всіх поціновувачів LEGO та Lamborghini з’явилася нагода порадіти: компанії презентували довгоочікувану модель першого гібридного суперкара LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37. Те, що ми побачили, за видовищністю та емоційним напруженням не поступається презентації справжнього суперкара: точна копія зібрана з компонентів LEGO Technic та відрізняється від оригіналу лише меншими габаритами (масштаб моделі – 1:8).

Оригінальний Lamborghini Sián FKP 37 уперше представили у Франкфурті восени 2019 року. Сьогодні у світі є лише 63 повнорозмірні моделі. Це перетворює їхню маленьку копію, що складається з 3696 деталей, на найбажаніший предмет колекціонування як для прихильників люксових авто, так і для палких фанів лего, що чекають на черговий будівельний виклик.

bit.ua узяв ексклюзивні коментарі в головного дизайнера серії LEGO TechnicОрел’єна Жул’єна Руф’янжа. Орел’єн брав активну участь в управлінні проєктом від початку до кінця, співпрацюючи з командою дизайнерів. Він також дуже тісно співпрацював з командою Lamborghini, пропонуючи нові ідеї дизайну та підтримуючи єдине бачення обох компаній.

Чому обрали саме це авто для нового набору LEGO? Скільки часу пішло на цей проєкт і чи виникали якісь складнощі?

Визначитися з моделлю для нового набору нам допомогли в Lamborghini.

Lamborghini Sián FKP 37 – найновіший спортивний суперкар обмеженої серії: реальних автівок цієї моделі виготовлять лише 63. Тому ми й вибрали її – так кожен шанувальник елітних авто та прихильник LEGO зможе власними руками зібрати собі Sián і побачити елітні спортивні авто в новому ракурсі.

Найважче було зробити так, щоб набір якнайдетальніше відтворював унікальну конструкторську ДНК Lamborghini. Lamborghini – відомий і поважний бренд, тож нам було важливо передати його безкомпромісне ставлення до якости.

Ми залучили конструкторську команду Lamborghini до процесу розробки набору, щоб наша LEGO-модель у масштабі 1:8 якнайповніше відповідала реальній автівці. Ми розробили кілька різних варіантів виконання на межі можливостей LEGO Technic, працюючи доти, доки не знайшли форму і стиль, що задовольнили б обидві компанії.

Скільки людей працювало над проєктом? Чи варто очікувати чогось особливого від нового набору?

Над LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 працювала ціла команда. Відповідальним за створення моделі є старший дизайнер, але, звісно, працює він не наодинці. У таких проєктах також беруть участь дизайнери-консультанти, які допомагають покращити модель, конструктори деталей, графічні дизайнери, маркетингова команда, спеціалісти зі складання інструкцій, відділ пакування й фотографи. Саме завдяки їхній злагодженій роботі народжуються нові набори LEGO. До цієї моделі долучилися від 20 до 30 людей… І ви тепер – один з них :).

Зазвичай у таких проєктах над конструкцією працює команда з 2–5 дизайнерів.

Чи виникали ситуації, що особливо запам’яталися? Щось кумедне, або, наприклад, якісь творчі суперечки?

Запам’яталося, коли нас запросили до конструкторського бюро Lamborghini й показали, де народжуються новітні спортивні суперкари. Тоді ж ми на власні очі побачили Sián – на той час це був лише прототип.

А ще запам’яталося, коли головний конструктор Lamborghini приїхав до нас у Біллунн, щоб подивитися на нашу версію автівки, – він тоді почав бавитися моделлю та був вражений тим, що́ можна скласти з деталей LEGO Technic. Він також допомагав розробляти алгоритм процесу складання моделі, її стиль.

Коли ви вперше познайомилися з наборами LEGO? Який вам сподобався найбільше?

Не пам’ятаю точно. Я почав бавитися конструкторами LEGO DUPLO ще в ранньому дитинстві, потім перейшов на тематичні набори LEGO Classic: замки, пірати, космічні апарати тощо. Доволі швидко я доріс до серії LEGO Technic – здається, мені було сім чи вісім років – і відтоді не можу відірватися. А 10 років тому, в червні 2010 року, я приєднався до конструкторської команди LEGO в Данії. І тепер настала моя черга створювати нові набори, піклуючись про те, щоб дітям було цікаво й весело ними гратися.

А щодо улюбленого набору, можна було б назвати щось з того, що створював сам: LEGO Technic Bugatti Chiron або LEGO Technic Ducati Panigale… Але насправді це LEGO Technic Rebel Wrecker 8858, яким я грався ще дитиною у Франції, – він тепер стоїть у мене на полиці в Данії. Це класна модель: доволі детальна й чудова на вигляд як на ті часи…

Над якою моделлю автівки працюєте тепер? Яких анонсів варто чекати в майбутньому?

Наразі нехай це залишиться таємницею, але запевняю вас: вони будуть просто супер.

Вже незабаром у продаж надійде один із найновіших наборів, до створення якого я причетний, – LEGO Technic Ducati Panigale.

Мрієте втілити в моделі LEGO щось конкретне? Маєте такий собі «список бажань»?

Мабуть, найбільше хочеться зробити те, чого ніхто ще не робив! Адже нам, дизайнерам, увесь час доводиться думати, як можна сконструювати деталі для LEGO Technic, щоб вони надали можливість ще точніше відтворити роботу й характерні особливості автівок у мініатюрі.

Характеристики LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37:

Висота – 13 см, довжина – 60 см, ширина – 25 см.

Яскравий корпус кольору лайма та золотаві колісні диски.

З 1 червня придбати LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 можна у спеціалізованих магазинах LEGO та на сайті, а з 1 серпня – у звичайних магазинах у будь-якій країні світу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь