Спецпроєкти

10 найкращих фільмів з міжнародного конкурсу ОМКФ тепер доступні онлайн. Де дивитися?


Одеський міжнародний кінофестиваль та онлайн-платформа Takflix.com запускають спільний спецпроєкт OIFF Flashback. У межах онлайн-проєкту українські інтернет-глядачі зможуть переглянути фільми, які в різні часи перемагали та брали участь у міжнародній конкурсній програмі ОМКФ. 

Проєкт стартує 15 травня і триватиме три місяці, до 15 серпня. Перегляд фільмів можливий лише на території України. На кіноманів чекають 10 фільмів-переможців та учасників міжнародної конкурсної програми минулих років Одеського міжнародного кінофестивалю. Усі вони доступні на платформі проєкту OIFF Flashback http://oiff.takflix.com/.

Глядачі зможуть купити єдиний абонемент на всі стрічки проєкту OIFF Flashback за 375 грн або ж обрати одиничний перегляд вибраного фільму за 60 грн.

Програма OIFF Flashback:

1. Кришталь (реж. Дар’я Жук), Гранпрі 9-го ОМКФ

Молода і талановита діджейка Веля мріє будь-якою ціною виїхати з Білорусі до США. В анкеті Веля вказує вигаданий номер, який належить провінційній родині з містечка Кришталевий. Доленосний дзвінок може змінити все її життя.

2. А потім ми танцювали (реж. Леван Акін), гранпрі 10-го ОМКФ, а також нагорода «Найкращий фільм» міжнародної конкурсної програми та «Найкраща акторська робота» (Леван Гелбахіані).

Мераб – талановитий танцюрист, який із ранніх років займається в Національному грузинському ансамблі разом зі своєю партнеркою Марі. Роки тренувань зробили з нього того, ким він зараз є. Життя Мераба кардинально змінюється в той момент, коли в ансамблі з’являється новий танцівник на ім’я Іраклі.

3. Монос (реж. Алехандро Ландес), «Найкраща режисура» 10-го ОМКФ

Восьмеро безпритульних підлітків, кожен із позивним, створюють озброєне угрупування на віддаленій горі. Їх підсвідомо тягне до гедонізму та жорстокости. Посланець передає повідомлення від Організації: вони мають піклуватися про корову Шакіру та викрадену американку Доктору. Усе руйнується, коли до угруповання приходить смерть. Тепер компанія змушена перебратися вглиб джунглів.

4. Тут був Саша (реж. Ернестас Янкаускас), Міжнародний конкурс 10-го ОМКФ

Юрґа і Томас прямують на зустріч із 6-річною дівчинкою, яку вони збираються вдочерити. По приїзді до сиротинця вони дізнаються про помилку: замість дівчинки їх зустрічає 12-річний хлопчик Саша. Директор ставить їм ультиматум: або вони проводять день із хлопцем, а вона вирішує питання з органом опіки, або вона приймає їхню відмову і вони залишаються без дівчинки. Юрґа вирішує пристати на пропозицію, не спитавши думки Томаса. До вечора їм доведеться знайти відповідь на питання, що таке справжня сім’я.

 

5. Чоловік, який купив Місяць (реж. Паоло Дзукка), Міжнародний конкурс 10-го ОМКФ

Історія сардинського рибалки, який заради коханої жінки готовий на все – навіть пообіцяти Місяць. А чоловіки Сардинії завжди дотримуються обіцянок.

6. Сиротинець (реж. Шахрбану Садат), Міжнародний конкурс 10-го ОМКФ

Кінець 1980-х, Кабул. 15-річний Кодрат живе на вулиці та спекулює квитками до кінотеатру. Він великий шанувальник Боллівуду і мріє потрапити в котрийсь зі своїх улюблених фільмів. Якось поліція запроторює його до радянського сиротинця. Проте політична ситуація в Кабулі змінюється. Кодрат і решта утриманців хочуть захищати свій дім.

7. Бо ми мужики (реж. Петтер Соммер, Ю Вемуд Свендсен), «Найкращий фільм» конкурсу європейських документальних фільмів 10-го ОМКФ

Щовівторка двадцять п’ять татуйованих чоловіків середнього віку відволікаються від повсякденного життя, залишають своїх дружин і дітей заради співів рок-пісень. Стрічка про дружбу, любов до музики і боротьбу за життя.

8. Жаль (реж. Бабіс Макрідіс), «Найкращий фільм» та «Найкраща режисура» 9-го ОМКФ

Чоловік після 40 років живе із сином у заможному домі. Його дружина впала в кому після аварії і вже давно перебуває в приватній лікарні. Така біда раптом змусила всіх співчувати йому. Одного дня дружина виходить з коми – і на місце суму приходить радість, але чоловіком заволодіває прагнення повернутися до попереднього стану скорботи. Він починає вигадувати способи привернення жалю, який так його тішив. Намагаючись руйнувати будь-які приємні звістки, він цілком втрачає контроль над собою.

9. Літо 1993 (реж. Карла Сімон), «Найкращий фільм» міжнародного конкурсу 8-го ОМКФ

Після смерти матері маленьку Фріду відправляють до сім’ї її дядька. Однак дівчинці непросто призвичаїтися до нового життя.

10. Палає, палає, палає (реж. Чанія Баттон), Гранпрі 7-го ОМКФ

Знайомтеся – це Ден. Веселий, кльовий і мертвий. Своїм подругам Алекс і Сеф він заповів розвіяти прах по всій Англії і залишив докладну відеоінструкцію. Лондон, Стоунхендж, Йорк – подорож! Черниці і хіпі, колишні коханці і випадкові попутники, ранкове похмілля і танці біля вогнища. Усе для того, щоб зрозуміти, що іноді кінець – це початок шляху.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь