Спецпроєкти

Повернення до витоків: чому ностальгія досі в моді?


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Уже кілька років ми спостерігаємо за спалахом ностальгійних настроїв у маскульті. Шалена популярність серіалу «Дуже дивні справи» (ностальгія ж!) та обох частин стрічки «Воно» за Кінгом, ретроплейлисти та нові треки, які ну дууууже нагадують улюблені пісні молодости наших батьків, джинси з високою талією, що в нульових би ніхто навіть у кошмарному сні не вдягнув, та повернення в моду стрижки малет.

Якщо щось здається інноваційним, варто тільки дізнатися про це трошки більше – і виявиться, що все нове дійсно є добре забутим (або навіть не забутим) старим.

Чому ж спогади про минуле раз за разом повертаються до нашого життя?

Усе просто: солодка ностальгія виникає, бо минуле асоціюється у нас із затишком. Зі спогадами про дитинство, яке тепер здається таким далеким, та з його найкращими моментами. Коли ми ностальгуємо, згадуємо лише найкраще: якими смачними були стиглі яблука в бабусиному городі, як ми дбайливо збирали колекцію наліпок, від яких пахло полуничною гумкою, та як кликали друзів під вікнами, ще не маючи телефонів. Як уперше закохувалися, як зустрічали світанок на випускному, їздили у перші дорослі самостійні подорожі, вперше самі купували собі омріяні кросівки, на які довго відкладали. Як мріяли на кухні першої зйомної квартири, наспівували старі пісні та були щасливими, попри всі негаразди.

Ностальгічні спогади дають нам можливість усвідомити – є вічні важливі речі, які не змінюються. Справжня дружба здатна подолати все, підтримка допомагає робити неможливе можливим, а любов – до своєї справи, до друзів та рідних, до всіх-всіх – тримає і триматиме цей світ на плаву. І іноді для усвідомлення цього нам дійсно необхідно повернутися до минулого.

У деякі моменти хочеться мати портативну машину часу, щоб занурюватися у приємні спогади. Та все ж краще жити тут і зараз, при цьому не забуваючи про головні речі. А пам’ятати про них допомагають деталі: пам’ятні світлини або сувеніри, відео та навіть улюблений одяг, який пройшов перевірку часом.

Українська команда до весінньо-літнього сезону створила кампанію в дусі культової французької марки Le Coq Sportif. Акцент у колекції SS20 робиться на кольорах та деталях. І звісно, на якості – вона залишається незмінно високою, як і раніше.

У колекції представлене взуття зі шкіри, замші, а також замінника та текстилю – на будь-який смак. У лінійці одягу в основному класичні кольори – синій, чорний та білий, з яскравими акцентами. Колекцію сміливо можна називати капсульною – універсальний одяг на всі випадки життя, який гармонійно поєднується з іншими елементами гардеробу.

Весняна колекція бренда представлена на saks85.com.

Ностальгуйте, пам’ятайте про вічне, любіть і насолоджуйтеся життям.

Підписатися на розсилку:

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь