Спецпроєкти

У МОЗ назвали області України, в яких не зможуть послабити карантин з 22 травня


Відсьогодні в Україні стартує другий етап пом’якшення карантину. За даними МОЗ, 11 областей та місто Київ не готові до другого етапу помʼякшення карантину, що розпочався 22 травня. У цих регіонах зафіксували велику кількість хворих на коронавірус, високу завантаженість у медзакладах та низьке охоплення тестуванням на COVID-19.

Не готові пом’якшувати обмеження Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька і Чернівецька області, а також Київ та Київська область.

Відтепер рішення про послаблення або посилення карантину будуть ухвалювати в кожному регіоні окремо, зважаючи на епідемологічну ситуацію.

Критерії, за якими рекомендують у регіонах послаблювати обмеження:

  • інцидентність: середня кількість випадків коронавірусу за останні 7 днів на 100 тисяч осіб населення має становити менше, ніж 12 осіб;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоровʼя для госпіталізації хворих на коронавірус – менше 50%;
  • кількість ПЛР-тестів і тестів імуноферментного аналізу має бути понад 12 на 100 тисяч населення протягом 7 днів.

Так, у Київській області поки не будуть помʼякшувати карантин, оскільки кількість випадків заховарювання на коронавірус на 100 тисяч населення перевищує норму, допустиму для послаблення обмежень. Усі обмеження, що діяли в області досі, залишаються в силі.

У Рівненській області всі карантинні обмеження, які діють в області на сьогодні, вирішили продовжити ще на 7 днів.

В Україні за минулу добу зафіксовано 442 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 29 – у дітей та 74 – у медичних працівників. Госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 127 осіб. Одужали за добу 358 осіб, а померли 9 осіб.

З 22 травня почав діяти другий етап пом’якшення карантину. Зокрема в регіонах, яким дозволено послабити карантинні обмеження, відновлено роботу громадського транспорту (зокрема приміського та внутрішньообласного), дозволені релігійні заходи (1 людина на 10 кв. м) та робота готелів (без ресторанів).

З 1 червня відкриють спортзали, фітнес-центри, басейни, запрацює міжобласне перевезення.

З 10 червня можна буде перебувати в приміщеннях кафе і ресторанів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь