Спецпроєкти

7 пізнавальних україномовних YouTube-каналів


Розповідаємо про кілька україномовних YouTube-каналів, на які варто звернути увагу.

ТРЕНДЕЦЬ, 237 тисяч підписників

«ТРЕНДЕЦЬ» – канал, на якому показують залаштунки українського футболу: від побуту Олександра Зінченка в Англії і Андрія Луніна в Іспанії до роздягальні першолігового «Інгульця» в селі Петрове. Крім цього, челенджі з професійними футболістами, поїздки за автографами до топ-клубів Європи (наприклад, «Ліверпуль» або «Атлетіко» Мадрид) і розіграш крутих подарунків.

Найпопулярніший ролик – Як зустрічали Роналду в Україні (1,4 млн переглядів). Що потрібно зробити, щоб отримати автограф в однієї з головних зірок футболу: чекати в аеропорту, підстерігати в готелі та порушувати правила дорожнього руху. Як думаєте, блогер врешті отримав бажане?

імені Т.Г. Шевченка, 216 тисяч підписників 

«імені Т.Г. Шевченко» – той випадок, коли історію можна розповідати цікаво. Волинська різня? Чому насправді запорожці писали листа НЕ турецькому султанові і чи дійсно потрібно перевернути український прапор?

Найпопулярніший ролик – Історія України за 10 хвилин (834 тисяч переглядів).

Ukraїner, 115 тисяч підписників

Ukraїner показує непопулярні місця України, місцеві традиції та побут. Від колядок на Гуцульщині до одеських катакомб. Якраз час знайти собі курорт в Україні.

Найпопулярніший ролик – Україна з неба (1,1 млн переглядів).

Ievgen Klopotenko, 79 тисяч підписників

Ievgen Klopotenko – канал переможця програми «МастерШеф». Євген ще до участи в реалітішоу був успішним ресторатором, але він почав вести свій канал, щоб ділитися з людьми улюбленими рецептами.

На каналі можна дізнатися, як приготувати класичні сирники на сковороді, печену качку з мандаринами, вареники з вишнями на пару та інше.

Geek Journal, 63 тисячі підписників

Geek Journal – канал, на якому можна знайти огляди українських фільмів та серіалів, дізнатися, чи варто дивитися «Скажене весілля» і на які фільми ДержКіно дали наші з вами гроші.

Найпопулярніший ролик – ШКОЛА. Недитячі ігри – ЕТАЛОН бездарності (193 тисячі переглядів). Чому серіал «Школа» так подобається підліткам? І чи дійсно молоді актори можуть добре грати без акторської підготовки?

Клятий раціоналіст, 62 тисячі підписників

«Клятий раціоналіст» – пропаганда науково-популярного контенту. На каналі можна дізнатися про таке: легенда про 10 000 кроків на день, міти про презервативи та про те, що відбувається зі шкірою, коли люди засмагають.

Найпопулярніший ролик – Кава вбиває вас, а молоко – це гній?! Біолог проти інстаграм-дієтологів! (115 тисяч переглядів). У відео професійний біолог розповідає, чи дійсно кава окислює організм, а цукор знижує імунітет у 17 разів. Чи варто пити знежирене молоко та чи викликає вівсянка діабет.

Zdybanka show, 1 тисяча підписників

Zdybanka show – місце для зустрічі творчих, талановитих та перспективних українців. На відміну від відомішого каналу, Телебачення Торонто, головне завдання цього каналу – не розважити, а відкривати глядачеві щось нове, когось невідомого, але вартого уваги. 

Гостями шоу вже стали: письменник Марк Лівін, актриса Дар’я Петрожицька, гурт LETAY та багато інших.

Найпопулярніший ролик – Zdybanka show #4 Тарас Цимбалюк, Антоніна Хижняк та SHY (29 тисяч переглядів).

Автор тексту: Максим Болдирєв

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь