Спецпроєкти

Із чого все починалося: відомі пари згадують своє перше побачення


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Сором’язливість, страх зробити щось не так, ті самі «метелики в животі» – те, що асоціюється з першим побаченням. З нього починаються стосунки, його згадують зі сміхом та ностальгією та розповідають про цей день дітям й онукам.

Разом з Tiger ми розпитали відомі пари, яким було їхнє перше побачення та як вони уявляють ідеальне побачення. А ще дізналися багато цікавого про романтику в побуті та лайфхаки для збереження стосунків. І, зізнаємося, були моменти, коли історії кохання розчулили нас до сліз.

Таня Пренткович та Орест Мурій 

Знайомство

Орест: Ми познайомилися в клубі, я тоді виступав, а Таня танцювала. Я подумав: у нас щось може вийти. Правда, тоді не познайомилися. Знайомство відбулося пізніше, в іншому клубі, де я працював постійно, а Таня прийшла влаштовуватися офіціанткою.

Таня: Я люблю всім розповідати історію про службовий роман – як харизматичний DJ вирішив підвести додому нову офіціантку. Але насправді Орест мені нагадав, що бачив мене за тиждень до того – в іншому клубі, де він грав, а я була вся така помітна жінка в капелюсі, яка танцювала. І власне, після того він вирішив до мене підійти, познайомився і запитав якусь дурню про Польщу.

Перше побачення

Орест: Перше побачення було дуже романтичне: я прийшов з розрахунком, що вона одразу запросить мене до себе в гості, взяв пляшку шампанського, шоколадку та диск, на який я записав колискові. Таня казала мені, що не може заснути, і я зробив для неї підбірку колискових. Пам’ятаю, дуже засмутився, коли підійшов, а вона мені каже – ну що, пішли? А в гості не запросила.

Таня: Я дійсно розповіла йому, що погано сплю. У мене була нічна робота, і дуже важко було дотримуватися нормального режиму. Ми вирішили зустрітися – правда, Орест подумав, що я його запрошую до себе додому. Прийшов із шоколадкою, пляшкою шампанського і диском, на якому були записані колискові.

Коли Орест зрозумів, що додому ми не підемо, трошки розчарувався. Та ми пішли в парк, випили ту пляшку шампанського, з’їли шоколадку, зайшли в магазин, купили ще щось (сміється). Якийсь алкоголь. Завершилося все клубом і три по п’ятдесят на барі… ну то була вже не дуже романтична історія. Ми багато говорили, обіймалися, цілувалися.

До речі, цей диск я нещодавно знайшла, і так було прикольно послухати. Така ностальгія…

Усвідомлення, що все серйозно

Орест: Не пам’ятаю окремий момент, коли я зрозумів, що з цією людиною можуть бути серйозні стосунки. Таких моментів було багато. Взагалі я думаю, що все було зрозуміло ще з перших побачень.

Таня: Я не з тих людей, які не витрачають свій час на щось несерйозне. Коли я почала зустрічатися з Орестом, одразу зрозуміла, що це може бути щось серйозне. За два чи три місяці стосунків була готова кричати, що я закохана!

Ідеальне побачення

Орест: Як би не звучало банально, але ідеальне побачення – на даху. Коли красивий вид, нікого поруч, крім коханої людини. І ще має бути тепло.

Таня: Ідеальне побачення – десь в Парижі з круасанами, на якійсь вуличці з видом на Ейфелеву вежу. Та насправді в мене були й інші ідеальні побачення –  Орест робив багато сюрпризів. Наприклад, побачення на даху, яке він згадував. Тепер було б круто побачення десь влаштувати в закладі хоча б.

Поради закоханим

Орест: Я побажаю бути максимально чесними 1 з 1 – і з собою теж, як би це не було складно або незручно. Крім того, не тримати в собі переживання.

Таня: Я побажала б чоловікам, які збираються жити з жінкою, закривати двері шафи… завжди: на кухні, у вітальні, в гардеробі. А ще – ставити пляшку з водою на підлогу, а не залишати її на кухні (сміється). Беззаперечно, викидати сміття без нагадування. Бути ініціативнішими. І круто, коли ви ділите обов’язки порівну.

А загалом, якщо відчуваєш, що тобі гарно з людиною, не потрібно думати про якісь стереотипи, чекати на заручини, одруження і так далі. Коли є потреба і бажання, я вважаю, що потрібно це зробити (жити разом). Бо зараз уже сучасне суспільство, ми маємо можливість передумати, і ніхто нічого не скаже, на багатті не спалять, королівського титулу не заберуть.

Іван Кваша і Діана Глостер

Знайомство

Діана: Ми познайомилися на морі, коли мені було 13.

Іван: Мені тоді було 15. 

Діана: Ми грали у футбол і настільний теніс на пляжі.

Іван: І сходу почали фліртувати.

Перше побачення

Діана: Перше побачення було дуже романтичним.Тоді я ще не була блогером, але Ваня вже щось знав та підкупив мене тим, що мене пофотографують. Я, звісно, пішла.

Іван: Насправді все було не так. Вона не знала, що її фотографуватимуть. Я просто приїхав з іншого міста з друзями-фотографами вночі, і ми з нею гуляли. Друзі типу фотографували Київ, та насправді її в різних місцях Києва.

Діана: І в мене ще в руках була кулька, ти мені купив тоді рожеву кульку у вигляді зайчика. І це було дуже романтично. А ще, коли ми їздили з локації на локацію, я навіть встигла заснути у Вані на плечі.

Усвідомлення, що все серйозно

Іван: це був момент, коли я вперше сказав, що люблю. Тому що коли говориш це, усвідомлюєш щось, а не кажеш просто на емоціях. Я усвідомив це вранці на кухні, коли стояв у трусах і готував яєчню.

Діана: А я щоранку усвідомлюю і не хочу, щоби це відчуття зникало. Хочу щоранку прокидатися і розуміти, що люблю.

Ідеальне побачення

Іван: Дуже хочеться побувати, наприклад, у Центральному парку Нью-Йорка. Сидіти на траві, їсти якийсь рис із куркою, милуватися, як вона буде в захваті від усього навкруги.

Діана: Для мене ідеальне побачення – те, що для мене буде неспланованим, неорганізованим мною заздалегідь. Усе, що Іван придумає та запропонує, а я про це не знатиму до останнього – це для мене ідеально. 

Мені в житті бракує якоїсь спонтанності. Хочеться, щоби більше було непередбачуваних моментів. Я дуже люблю все контролювати, фактично контрол-фрік. А коли відпускаю себе і потрапляю в такі моменти, на які не очікую, я відчуваю особливий кайф та задоволення. 

Про побут

Діана:  З Ванею вперше в житті я зрозуміла, що побут – це взагалі не питання і не проблема. Коли любиш людину, реально не хочеш їй постійно робити зауваження, навпаки – намагаєшся максимально приймати, звикати до  особливостей. І в цьому є своя романтика. Коли кохаєш, не хочется щоразу виявляти недоліки в людини. Хочеться підтримувати, підстраховувати, навіть якщо вона сам цього не бачить і не усвідомлює.

Думаю, романтику підтримувати варто щодня у дрібницях. Коли Ваня несподівано дарує мені квіти, я ніби знову закохуюся. Коли ми танцюємо зранку, готуємо їжу одне для одного. 

Іван: Щоби побутові проблеми не руйнували кохання, потрібно не звертати уваги на ці проблеми. Навколо є безліч цікавіших речей, ніж просто побут.

Діана: І варто все обговорювати, якщо є спірні моменти. Запорука стосунків – це розмова. Коли завжди можна сісти та поговорити одне з одним відверто. 

Лайфхаки для міцних стосунків

Іван: Ділюся лайфхаком – цілуватися, обійматися і все.

Діана: Такий-от короткий лайфхак. Насправді у нас їх немає. Просто що більше ми разом, то легше та веселіше. Ми реально стаємо ближчими і за період карантину краще одне одного почали розуміти, можемо спілкуватися без слів. Мені здається, що, коли є кохання, ти хочет проводити з людиною весь час.

Іван: Кожна проблема – це насамперед питання, яке з’являється у тебе до себе самого. Краще поставити собі питання: чому так? чому це тебе бісить? чому це не подобається? Відповісти на нього, а потім уже спілкуватися з коханою людиною на цю тему.

Діана: Ще ми навчилися завжди все обговорювати, і якісь спірні моменти вирішувати не в момент піку емоцій, а пізніше – коли вже трохи відійшли. Тим паче, коли ви вже знаєте одне одного, легше підібрати правильні слова. Я вважаю, що це дуже важливо, бо навіть коли посил добрий, можна так різко його подати, що інша людина отримає тільки негативні емоції. Тому – тільки спокійна розмова, обійми та поцілунки.

Поради закоханим

Іван: Розберіться із собою, а потім вже починайте стосунки.

Діана: Я часто чую, що потрібно спочатку перевірити одне одного, пожити разом, а потім створювати родину. Я за те, щоби одраз створювати родину, бо, якщо є кохання, будь-які побутові питання можна вирішити. Потрібно вміти брати відповідальність за себе, одне за одного та не боятися побуту. Це не має бути проблемою для вас. 

Просто кохайте.

Кирило Сулига та Аліса Ілієва

Знайомство і перше побачення

Кирило: Ми були знайомі заочно, пересікалися на пробіжках Nike, але особисто познайомилися під час престуру у Львові, на презентації нового Mercedes benz.

У перший тиждень нашого знайомства Аліса трошки захворіла та не могла виходити з дому. Я поїхав до магазину, купив фруктів та взяв її улюблене пиво. Я просидів у нех в гостя більше 5 годин, розповідав різні історії, грав на гітарі. За кілька днів знову прийшов, щоби навчити її грати. Ми намагалися розучити пару акордів, і – розумію, що вчителі так не роблять – я обійняв її, щоби показати, як правильно натискати на струни. Грати Алісу я не навчив, та момент був прекрасним.

Усвідомлення, що все серйозно

Ми зрозуміли, що все серйозно, десь за три місяці після нашого знайомства, коли вирушили в нашу першу довгу подорож – до Гонконгу, а потім на Філіппіни. В одній частині острова ми потрапили під сильну зливу. 

Стемніло, наша дорога зікінчилася рікою, бо її затопило. Бензин скінчився, повернутися не можемо, поруч немає жодних населених пунктів. З їжі та напоїв у нас кілька пляшок води та дві шоколадки. Ми вирішили ночувати в машині та чекати світанку, до якого було 12 годин. У машині додивилися на ноутбуці комедію «А от і Поллі», посміялися і зрозуміли, що якщо можемо провести 12 годин на одному місці під зливою десь посеред Філіппінських джунглів, то зможемо провести разом усе життя.

Ідеальне побачення

Ідеальним його робить сама пара, і не важливо, що вас оточує. Важливе тільки те, що ви відчуваєте одне до одного і як ці почуття проявляєте.

Про побут

Важливо абстрагуватися від побуту та робити якісь приємні речі. Та ще важливіше – навчитися закохуватися щодня по-новому. 

У нас так склалося, що, коли ми разом 24/7 і немає зовнішніх подразників, ми взагалі не конфліктуємо.

Поради закоханим

Не чекайте, коли будете готові до чогось. Готовність – це ілюзія. Якщо хочеться почати жити разом за кілька днів після знайомства – робіть це. Тільки так можна пізнати людину по-справжньому. У побутовому ж плані важливо розподіляти обов’язки та бути уважним одне до одного.

Таня Парфільєва та Ваня Кришталь

Знайомство і перше побачення

Ваня: Ми познайомилися в дев’ятому класі – Таня була новенькою, вона перейшла до нашої школи. І вже з кінця 10-го класу ми почали зустрічатися. 

Таня: Я пам’ятаю, як Ваня запросив мене в кіно, тоді ми дивилися Гаррі Поттера, по-моєму. Ваня спеціально купив попкорн, щоби мене годувати, і весь час намагався ніби мимохіть обіймати. І потім ми вперше поцілувалися – в таксі.

Ваня: Так, це було, коли ми ще не почали зустрічатися. Фактично початок наших стосунків. 

Усвідомлення, що все серйозно

Ваня: Скажу чесно – Таня одразу мені сподобалася. Ще коли я побачив її у школі на першому дзвонику в дев’ятому класі.

Таня: І ти одразу вирішив, що хочеш провести зі мною все життя?

Ваня: Не одразу, та в мене було таке нерозділене кохання. Таня мені подобалася, а я їй спочатку не дуже. Та, коли ми почали зустрічатися, мені з першого дня здавалося, що це серйозно. Для мене ці стосунки стали цілим світом.

Таня: Мені здається, я зрозуміла, що у нас з Ванею все серйозно, коли він переїхав до мене в Київ. Тоді я зрозуміла, що нам серйозних стосунків не уникнути. 

Про побут

Таня: Ми намагаємося з позитивом до всього ставитися. Загалом нам ніколи не буває разом сумно, ми завжди жартуємо та сміємося.

Ваня: І насправді просто вчимося кайфовати від буденності, бачити в моментах, які всі звикли вважати сірим побутом, щось особливе і прекрасне.

Таня: Тобто ми не тікаємо від побуту в якусь романтику, а намагаємося створити романтику в побуті. 

Поради закоханим

Таня: Найголовніше – шукати компроміси і завжди вміти слухати та чути свого партнера. Якщо він чимось незадоволений або в чомусь помиляється, важливо сказати це і обговорити. 

Ваня: Лайфхак від мене – якщо хтось з партнерів злиться, можна пожартувати і звести конфлікт нанівець.

Таня: До речі, це реально працює. 

Ідеальне побачення

Таня: Це коли смачна їжа, класний коктейль, легка музика. І напевно, літо-тераса-захід сонця.

Оля Чубата і Саша Жуков

Знайомство і перше побачення

Оля: Ми познайомилися в 2010 році, коли нам ще було по 17 років. Я побачила його на вулиці, в знайомій компанії. І зрозуміла, що мені було б цікаво познайомитися з цим хлопцем ближче.

Саша: Так все і було. Потім ми знайшлися у ВК, почали переписуватись і ось ми вже 10 років разом.

Оля: Як такого першого побачення в нас не було. Ми просто зустрічалися вдень і гуляли разом до ночі все літо.

Усвідомлення, що все серйозно

Саша: Пам’ятаю, це було на кухні в мене вдома після року зустрічання. Ми сміялися, дуріли і раптово вперше сказали одне одному «Я тебе люблю».

Оля: Тоді ми й зрозуміли, що хочемо бути завжди разом.

Про побут

Оля: У нас не буває «побутових проблем», просто кожен має свою зону відповідальності, і ми радо допомагаємо одне одному. А ще нам завжди весело разом, тому навіть 24/7 на карантині ні разу не стали проблемою.

 Маємо правило: якщо хтось знервувався, головне – не нервуватись і не грубити у відповідь.

Саша: Краще почекати зайвий раз 10 хвилин, заспокоїтись і почати розмову заново.

Ідеальне побачення

Оля: Я б хотіла, щоб ми, як і десять років тому, гуляли теплим літнім вечером до самої ночі, пили вино, мріяли, сміялись.

Саша: Теж хочу повторити наше побачення в Римі, де я й освідчився Олі. 

Поради закоханим

Оля: Багато говорити – про все і завжди. На мою думку, це основа хороших стосунків. Якщо щось не подобається, хочете якось по-іншому – то скажіть про це. Але не з претензією, а з бажання зробити комфортно обом. 

Ніколи не ображайтесь і не тримайте це в собі – маленькі образи завжди згодом виливаються у великий скандал. Краще завжди обговорювати все одразу і з любов’ю.

Партнер проєкту

Tiger – заклад з паназійською кухнею, розташований у центрі міста. У меню ресторану можна знайти як класичні азійські страви, так і нові urban варіанти, адаптовані до смаків гостей. Під час карантинуз аклад працював у режимі доставки, а вже зараз Tiger team запрошує всіх закоханих провести романтичне побачення на літній терасі закладу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram