Спецпроєкти

В Україні знімуть перший біографічний фільм про Казимира Малевича


У 2021 році на екрани вийде перший художній біографічний фільм про життя та творчість художника Казимира Малевича, який створив найвідомішу картину усього ХХ століття, відому як «Чорний квадрат», та започаткував новий напрям у мистецтві – супрематизм.

Ідея належить продюсерській компанії 435 FILMS. Режисеркою стрічки стала Дарія Онищенко. Сценарій вона написала разом з Анною Паленчук протягом карантину.

За словам режисерки, у фільмі основний фокус – на зображенні особистости Малевича, формування його художнього стилю, а також історії протистояння з конструктивістом Володимиром Татліним та переслідування НКВС художника.

«У сценарії не розповідається повна біографія Малевича. Було важливо передати образ і внутрішню суть героя. Кохання, пристрасть, розчарування, мрії, слава, злети й падіння, переслідування, арешти та багато іншого – в цьому фільмі буде все те, що необхідно для успіху серед широкої аудиторії в Україні та за кордоном».

Для роботи над фільмом залучили мистецтвознавців та істориків. Головним консультантом проєкту виступила Тетяна Філевська, авторка книг про життя Малевича в Україні та сценаристка документального фільму «Малевич».

«Фільм про його життя та  творчість має допомогти зрозуміти його картини і внесок в мистецтво», – вважає режисерка стрічки Дарія Онищенко.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь