Мусове, зефірне, кефірно-бананове. Готуємо морозиво за сімома рецептами
Зазвичай морозиво – це і перекус, і гостинці, а готувати його вдома лише трохи складніше за салат. Ми зібрали сім рецептів домашнього морозива на той випадок, якщо тобі знадобиться щось смачне і солодке.
Фруктовий лід з яблук та полуниці

Що нам знадобиться:
- полуниця – 400 г
 - яблучний сік – 250 мл
 - мед/кленовий сироп – 3 ст. л.
 - палички для морозива
 
У блендері перетворюємо полуницю на пюре. Виливаємо в одну посудину  пюре, яблучний сік та мед. Перемішуємо, розливаємо по формах, вставляємо палички і заморожуємо на 2 години.
Мусове морозиво

Що нам знадобиться:
- білки – 3 шт.
 - цукрова пудра – 30 г
 - будь-які ягоди – 300 г
 
Збиваємо до піни білок та пудру. Додаємо ягоди – можна брати малину, полуницю, лохину тощо – та збиваємо ще раз. Перекладаємо у форми і заморожуємо на 2 години.
Зефірне морозиво

Що нам знадобиться:
- цільне молоко – 500 мл
 - жувальний зефір – 200 г
 - вершки (33–38%) – 500 мл
 - цукор (дрібний) – не більше, ніж 2 ст. л.
 - ароматизатори – за смаком (ванілін/кава/шоколад/сироп/лікер)
 
До каструлі з молоком опускаємо зефір та нагріваємо до повного розтанення. Коли рідина спіниться, додаємо ароматизатор і цукор. 
Знімаємо і охолоджуємо каструлю. Додаємо прохолодні вершки, збиваємо, і, не вимикаючи міксер, додаємо молочно-зефірну суміш.
Переливаємо все у форму, накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику щонайменше на 3-4 години. 
Пломбір
Що нам знадобиться:
- молоко – 300 мл
 - вершки 35% – 250 мл
 - цукор – 3 ст. л. з гіркою
 - сухе молоко – 2 ст. л.
 - кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.
 - ванільний цукор – 1 ч. л.
 - щіпка соли
 
Змішавши цукор і сухе молоко в каструлі, повільно вливаємо звичайне молоко. Приблизно 50 мл молока залишаємо і розчиняємо в ньому крохмаль.
Ставимо суміш на середній вогонь. Коли закипить, додаємо крохмаль з молоком. Помішуємо до загустіння.
Забираємо суміш з вогню, проціджуємо, накриваємо поліетиленом – хай охолоне.
У прохолодні вершки додаємо сіль і збиваємо їх до стану густої сметани. Додаємо це до молочної суміші та перемішуємо.
Кладемо пломбір заморожуватися щонайменше на 8 годин. Упродовж першої години щодвадцять хвилин збиваємо.
Фруктово-ягідне морозиво

Що нам знадобиться:
- домашній йогурт – 300 мл
 - м’які вершки – 125 мл
 - будь-які фрукти та ягоди – 125 г
 
Подрібнюємо фрукти та ягоди у блендері або м’ясорубці і перетираємо в пюре. Додаємо цукрову пудру, мішаємо, додаємо йогурт та знову мішаємо.
Залишаємо в холодильнику на 5-6 годин. 
Кефірно-бананове морозиво
Що нам знадобиться:
- кефір – півтори склянки
 - банан – 1-2 шт
 - ягоди без кісточок – за смаком
 - рідкий мед/сироп/варення/джем/цукор – 2-3 ст. л.
 - кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
 
Очищений банан, кефір та солодку рідину збиваємо у блендері до однорідної маси. Заливаємо суміш у форму і залишаємо в морозильній камері на півтори години. 
У блендері готуємо соус із ягід і в готову суміш додаємо крохмаль. Варимо 15 хвилин на маленькому вогні, час від часу помішуючи.
Застигле морозиво перемелюємо у блендері до густої маси і залишаємо в морозильній камері на 4-5 годин. 
Подаємо морозиво, поливши соусом.
Шоколадне морозиво
Що нам знадобиться:
- згущене молоко – 100 г
 - жирні холодні вершки – 300 мл
 - шоколад – 80 г або какао-порошок – 40 г
 
Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані.
На середній швидкості збиваємо холодні вершки до слабкої густини, додаємо спочатку згущик, а потім – шоколад/какао-порошок і змішуємо на високій швидкості. Переливаємо суміш у контейнер і залишаємо в морозилці на 4-5 годин.
Можна подати з горіхами: волоськими, фундуком, мигдалем, кеш’ю.
