Cпецпроекти

Мусове, зефірне, кефірно-бананове. Готуємо морозиво за сімома рецептами


Зазвичай морозиво – це і перекус, і гостинці, а готувати його вдома лише трохи складніше за салат. Ми зібрали сім рецептів домашнього морозива на той випадок, якщо тобі знадобиться щось смачне і солодке.

Фруктовий лід з яблук та полуниці

Що нам знадобиться:

  • полуниця – 400 г
  • яблучний сік – 250 мл
  • мед/кленовий сироп – 3 ст. л.
  • палички для морозива

У блендері перетворюємо полуницю на пюре. Виливаємо в одну посудину  пюре, яблучний сік та мед. Перемішуємо, розливаємо по формах, вставляємо палички і заморожуємо на 2 години.

Мусове морозиво

Що нам знадобиться:

  • білки – 3 шт.
  • цукрова пудра – 30 г
  • будь-які ягоди – 300 г

Збиваємо до піни білок та пудру. Додаємо ягоди – можна брати малину, полуницю, лохину тощо – та збиваємо ще раз. Перекладаємо у форми і заморожуємо на 2 години. 

Зефірне морозиво

Що нам знадобиться:

  • цільне молоко – 500 мл
  • жувальний зефір – 200 г
  • вершки (33–38%) – 500 мл
  • цукор (дрібний) – не більше, ніж 2 ст. л.
  • ароматизатори – за смаком (ванілін/кава/шоколад/сироп/лікер)  

До каструлі з молоком опускаємо зефір та нагріваємо до повного розтанення. Коли рідина спіниться, додаємо ароматизатор і цукор.

Знімаємо і охолоджуємо каструлю. Додаємо прохолодні вершки, збиваємо, і, не вимикаючи міксер, додаємо молочно-зефірну суміш.

Переливаємо все у форму, накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику щонайменше на 3-4 години. 

Пломбір

Що нам знадобиться:

  • молоко – 300 мл
  • вершки 35% – 250 мл
  • цукор – 3 ст. л. з гіркою
  • сухе молоко – 2 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • щіпка соли

Змішавши цукор і сухе молоко в каструлі, повільно вливаємо звичайне молоко. Приблизно 50 мл молока залишаємо і розчиняємо в ньому крохмаль. 

Ставимо суміш на середній вогонь. Коли закипить, додаємо крохмаль з молоком. Помішуємо до загустіння. 

Забираємо суміш з вогню, проціджуємо, накриваємо поліетиленом – хай охолоне.

У прохолодні вершки додаємо сіль і збиваємо їх до стану густої сметани. Додаємо це до молочної суміші та перемішуємо. 

Кладемо пломбір заморожуватися щонайменше на 8 годин. Упродовж першої години щодвадцять хвилин збиваємо.

Фруктово-ягідне морозиво

Що нам знадобиться:

  • домашній йогурт – 300 мл
  • м’які вершки – 125 мл
  • будь-які фрукти та ягоди – 125 г

Подрібнюємо фрукти та ягоди у блендері або м’ясорубці і перетираємо в пюре. Додаємо цукрову пудру, мішаємо, додаємо йогурт та знову мішаємо.

Залишаємо в холодильнику на 5-6 годин. 

Кефірно-бананове морозиво

Що нам знадобиться:

  • кефір – півтори склянки
  • банан – 1-2 шт
  • ягоди без кісточок – за смаком
  • рідкий мед/сироп/варення/джем/цукор – 2-3 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Очищений банан, кефір та солодку рідину збиваємо у блендері до однорідної маси. Заливаємо суміш у форму і залишаємо в морозильній камері на півтори години.

У блендері готуємо соус із ягід і в готову суміш додаємо крохмаль. Варимо 15 хвилин на маленькому вогні, час від часу помішуючи.

Застигле морозиво перемелюємо у блендері до густої маси і залишаємо в морозильній камері на 4-5 годин.

Подаємо морозиво, поливши соусом.

Шоколадне морозиво 

Що нам знадобиться:

  • згущене молоко – 100 г
  • жирні холодні вершки – 300 мл
  • шоколад – 80 г або какао-порошок – 40 г

Шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані. 

На середній швидкості збиваємо холодні вершки до слабкої густини, додаємо спочатку згущик, а потім – шоколад/какао-порошок і змішуємо на високій швидкості. Переливаємо суміш у контейнер і залишаємо в морозилці на 4-5 годин. 

Можна подати з горіхами: волоськими, фундуком, мигдалем, кеш’ю.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ Що готувати з грушею. 10 простих рецептів
41

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь
 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: