Спецпроєкти

В Україні стартує навчальний проєкт для підприємниць. Фіналістки поїдуть до Кремнієвої долини


Громадська організація Ukrainian Hub запускає навчальну програму для підприємниць та менеджерів технологічних бізнесів Female Leadership Program. Мета проєкту — підтримати жіноче інноваційне підприємництво.

На практичних заняттях обрані учасниці дізнаватимуться особливості ведення бізнесу із залученням міжнародної експертизи.

Олеся Мальована
голова правління Ukrainian Hub
За даними DOU, частка жінок в українському ІТ зростає і наразі складає вже 25%. Для порівняння — 5 років тому цей показник становив трохи більше 14%. Ми рухаємось у правильному напрямку, та все одно потребуємо підтримки. Адже важливо, щоби про такі програми дізнавалося якомога більше дівчат.

Участь у програмі безкоштовна. Подати заявку можна до 17 вересня 2020 року.

Як відбуватиметься навчання?

Навчання складатиметься з двох частин:

Перша – київський бізнес-кемп, який проходитиме з 12 по 15 жовня. Протягом перших чотирьох днів учасниці відвідуватимуть лекції та майстер-класи від провідних українських та міжнародних експертів у сферах менеджменту, маркетингу, фінансів, продажів, комунікацій та залучення інвестицій.

Друга –  дводенний буткемп, який призначено на 6-17 жовтня. Фонд цивільних досліджень та розвитку (CRDF Global) проведе тренінг, присвячений поведінці жінок у бізнесі. Експерти американської організації вчитимуть вмінню презентувати себе, вести переговори з інвесторами, розробляти стратегії розвитку бізнесу тощо.

У разі введення обмежень на подорожі або проведення масових заходів навчальні процеси відбудуться в онлайн-форматі.

Наприкінці на учасниць чекає фінальний пітч-конкурс, де спеціальна комісія визначить до 10 переможниць. Вони отримають тревел-гранти від CRDF Global та Concord Bank та продовжать навчання у США.

Що очікує на переможниць?

Фіналістки проведуть тиждень в серці Кремнієвої долини — унікальному навчально-житловому комплексі в Менло-Парк. Під час інтенсиву учасниці дізнаються про інноваційні інструменти просування бізнесу та реальні бізнес-кейси, які працюють.

Дати проведення бізнес-туру заплановані на початок 2021 року.

Які вимоги до апліканток?

Учасниця має:

  • бути засновницею (співзасновницею) або топ-менеджером технологічного бізнесу,
  • вести активну діяльність (не менше року). Перевагу буде надано жінкам, чий бізнес зареєстрований в Україні,
  • представити оригінальну бізнес-ідею,
  • володіти мотивацією до особистісного та професійного розвитку.

Програма ініційована Українсько-Американською Координаційною Радою у партнерстві з CRDF Global за підтримки компанії Innovecs.

Докладніше про програму можна дізнатися на сайті компанії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь