Спецпроєкти

Українка увійшла до списку найбагатших спортсменок світу за версією Forbes


Forbes назвав топ-10 найбільш високооплачуваних спортсменок світу у 2020 році.

Статистика показує, що дев’ять із десяти спортсменок – тенісистки. На сьомому місці – українка Еліна Світоліна. За попередній рік вона заробила  $6.4 млн, з яких $5,4 мільйона призових і $1 мільйон – доходи від реклами.

У 2019 році перша «ракетка» України дійшла до півфіналу Вімблдону і відкритого чемпіонату США та наразі посідає 3-тє місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

У кінці рейтингу опинилася американська футболістка Алекс Морган – за попередній рік дівчина заробила 4,6 млн доларів. Для порівняння: японська тенісистка Наомі Осака, яка посіла перше місце, отримала на 32,8 млн доларів більше.

Ось топ найбільш високооплачуваних спортсменок світу за версією Forbes:

  1. Наомі Осака (Японія) – 37,4 млн
  2. Серена Вільямс (США) – 36 млн
  3. Ешлі Барті (Австралія) – 13,1 млн
  4. Сімона Халеп (Румунія) – 10,9 млн
  5. Б’янка Андрееску (Каналу) – 8,9 млн
  6. Гарбінє Мугуруса (Іспанія) – 6,6 млн
  7. Еліна Світоліна (Україна) – 6,4 млн
  8. Софія Кенін (США) – 5,8 млн
  9. Анжеліка Кербер (Німеччина) – 5,3 млн
  10. Алекс Морган (США) – 4,6 млн

Як пише видання, цього разу на заробітку значно позначилися пандемія та її наслідки. Однак у наступному рейтингу коронавірус теж дасть про себе знати, адже відмінили найбільші тенісні чемпіонати. Наприкінці червня – на початку липня мав відбутися Вімблдон. Також усі найближчі великі турніри скасувала Жіноча тенісна асоціація (WTA).

Раніше Forbes представив рейтинг найбагатших спортсменів світу – і вони заробляють значно більше за жінок у спорті. Швейцарський тенісист-професіонал Роджер Федерер, який посів перше місце в рейтингу, обійшовши Роналду і Мессі, за останній рік отримав аж 106,3 млн доларів. Водночас американський футболіст Карсон Венц, який був на десятому місці, за рік заробив більше, ніж лідерка жіночого рейтингу Наомі Осака, – 59,1 млн доларів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь