Спецпроєкти

Ідея дня: милуватись видами Генічеського рожевого озера онлайн


У селі Приозерне Херсонської області встановили онлайн вебкамеру, щоб кожен міг милуватися видами Генічеського рожевого озера в будь-який час та з будь-якої точки світу.

Вебкамера веде безперервну онлайн-трансляцію в UltraHD-якості з підтримкою звуку і працює цілодобово 365 днів на рік, тож у режимі реального часу можна спостерігати, як змінюються озерні пейзажі в різні пору року і доби.

Вебкамеру встановили з ініціативи голови Щасливцевської сільської ради Віктора Плохушко. Дивитись стрім можна за посиланням:

Генічеське рожеве озеро знаходиться на півночі Арабатської стрілки в селі Приозерне. Влітку вода в озері стає рожевою через розкладання мікроскопічних водоростей виду Dunaliella salina.

«Для захисту від сонячного світла вони виробляють β-каротин – жовто-оранжевий пігмент, що надає воді червонуватий відтінок. Що спекотніше і посушливіше літо, то насиченішим він стає, формуючи на Генічеському озері майже марсіанські пейзажі», – йдеться на сайті Щасливцевської сільради.

Раніше на озері видобували сіль, тому воно розділене дерев’яними стовпчикам на сектори – чеки, а  сіль та рапа з озера вважаються лікувальними.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь