Спецпроєкти

Кіт Пальмерстон з МЗС Великої Британії йде на пенсію. Йому сподобався ритм життя за містом


Кіт Пальмерстон, який чотири роки займав посаду мишолова в МЗС Великої Британії, офіційно вийшов на пенсію. Документ з проханням про відставку з’явився на сторінці кота в твіттері.

«Після чотирьох років на посаді головного мисливця за мишами в МЗС Великобританії я вважаю, що для мене настав час вийти на пенсію і трохи відпочити», – йдеться в заяві.

Також у дописі зазначено, що кіт втомився від популярності, а пандемія коронавірусу змусила його, як і багатьох інших, працювати віддалено. Такий режим не дозволяє ловити мишей, але він «зумів вплинути на неспокійних гризунів шляхом переговорів».

«Я знайшов життя подалі від передової більш спокійним, тихішим та легшим. Я із задоволенням лазив по деревах і патрулював поля навколо мого нового будинку в сільській місцевості. Сім’я в моєму новому будинку також старається, щоб кожна моя потреба була задоволена. Звичайно, я люблю офісну метушню. Сумуватиму за тим, як ховався, коли чув кроки посла, щоб побачити хто це і підслуховуванням розмов іноземних чиновників, у той час як прикидався сплячим. Це буде великою втратою для нашої служби розвідки. 

Але зараз у дорослому віці, я мушу відступити від дипломатичних обов’язків і насолоджуватися життям. Я був радий зустрітися з представниками з усього світу і сподіваюся, що ви мною пишаєтеся. Мої 105 000 підписників у твіттері показують, що навіть чотирилапі відіграють важливу роль у глобальних зусиллях Великобританії».

Заява про відставку кота було завірено відбитками його лап, і її задовольнив МЗС.

«Думав, беру на роботу мишолова. А в підсумку отримав медійний феномен, у якого 105 тисяч підписників в Twitter», – прокоментував відставку Пальмерстона заступник міністра закордонних справ Великобританії Саймон Макдоналд. Він додав – в міністерстві сумуватимуть за котом.

Пенсію Пальмерстон проведе в сільській місцевості біля улюбленого дерева. Він житиме у заміському будинку одного із співробітників міністерства, який його забрав до себе на час карантину.

Чорно-білого кота назвали на честь британського прем’єр-міністра XIX століття Генрі Джона Темпла Пальмерстона. Уже дорослого його привезли в міністерство закордонних справ з притулку Battersea у квітні 2016 року.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь