Спецпроєкти

Можна на хвилях: як виглядає кінотеатр на воді? День1.


Можна дивитися фільм з човна. Можна замовити доставку попкорну на гідроскутері. Можна влаштувати кіновечірку у яхт-клубі. Можна що завгодно, головна умова – приїхати до Одеси заради кіно на морі.

8 та 9 серпня одеський яхтклуб «Чорноморський» перетворився на морський кінотеатр. На хвилерізі, що оточує гавань яхт-клубу, встановили велетенський екран. Замість крісел на гостей чекали човни, яхти або шезлонги на причалі.

Хто вигадав кінопоказ і як він проходив?

Морський кінопоказ влаштували IQOS, Don’t Take fake та Планета кіно. У червні вони ж організували кіновечірку на колесах у Києві. До речі, ми публікували фото та відео репортажі з неї – «Можна як в Ла-да Ленд»: як ми побували у справжньому автокінотеатрі.

Цього разу івент зробили в Одесі, адаптувавши його під «одеський» формат: замість паркінгу та автівок – море та човни.

Усі гості отримали безкоштовне місце на двоповерховому паркінгу. Від нього до яхт-клубу курсували гольф-карти. Бажаючі могли пройтися пішки Трасою здоров’я.

Знайти дорогу легко: щойно звертаєш до моря, одразу бачиш великий екран і розумієш – нам сюди. Ми приїхали раніше, тож встигли побачити трохи бекстейджу (як усе виглядає до появи перших гостей). На вкритому деревом причалі вже розставлені шезлонги. Біля води надувні човни чекають на відвідувачів.

01/4

Човни заслуговують окремої історії. По-перше, вони білосніжні! Во-друге, кожен човен названо на честь міста-порту: Валетта, Ганновер, Амстердам, Валенсія – і таких 85. По-третє, човни облаштовані по-справжньому зручно: кожен з них вистелений пружним м’яким матрацом, тож дно не прогинається та не пружинить, коли на нього ступаєш. На таких матрацах зручно пролежати хоч увесь фільм.

Сідаючи у човен, кожен гість надягає білий рятувальний жилет (під колір човна) та отримує пакет з усім необхідним – попкорн, напої, пігулки від морської хвороби, мішечок для взуття, спрей від комах, сигнальній ліхтарик, щоб покликати на допомогу, якщо знадобиться.

8-го серпня дивилися добрий та душевний фільм «1+1» (класичну версію).

Ведучим події був Андрій Шабанов.

Замість тисячі слів, що навряд чи зможуть передати атмосферу та красу морського кінопоказу, дивіть фото- та відеорепортаж. Спойлер: у відео також є зйомка з дрону!

Якщо хочете дізнаватися про нові заходи із серії «Можна», стежте за новинами на  @iqos_ua.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram