Спецпроєкти

Мер Івано-Франківська пропонує проводити олімпіади та конкурси з християнської етики


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків заявив, що підтримує викладання основ християнської етики у школах. Також він запропонував проводити олімпіади та конкурси з християнської етики.

Про це Марцинків написав у своєму фейсбуку.

Детальніше

«Завжди Західна Україна вирізнялася саме моральними, християнськими цінностями. Щоправда, на всеукраїнському рівні – це не перші спроби нівелювання важливості цього предмета серед інших шкільних дисциплін. І нам вкотре потрібно захищати наші цінності», – зазначив він у дописі.

Марцинків додав – на його думку, такий предмет, як християнська етика, потрібен та актуальний для школярів, та важливо, щоби рівень його викладання був якісним. Голова Івано-Франківська наголосив, що уроки християнської етики не мають стати додатковим навантаженням для вчителів інших дисциплін.

«Було б цікаво організувати конкурси чи олімпіади на рівні з іншими предметами. Ми зі свого боку готові сприяти у виділенні цікавих призів для переможців таких конкурсів», – написав Марцинків. 

У коментарях під дописом думки передбачувано розділилися. Дехто вважає, що замість християнської етики у школах краще збільшити кількість годин на вивчення інших предметів. Частина коментаторів, навпаки, із головою Івано-Франківська погоджується, наголошуючи на доцільності цього курсу.

Чи вивчають в Україні зараз основи християнської етики?

Поки що основи християнської етики є факультативним курсом. Це значить, що керівництво шкіл самостійно вирішує, чи мають у них викладати цей предмет. Наприкінці липня представники Івано-Франківської облради звернулися до українського президента, ВР та Кабміну із пропозицією зробити курс обов’язковим для всіх українських школярів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь