Спецпроєкти

Як пройшли перші два дні благодійного ультрапробігу єдності «Сталевий гарт 2020»?


17 серпня розпочався третій день всеукраїнського ультрапробігу єдності «Сталевий гарт 2020», покликаний продемонструвати витривалість українських легкоатлетів напередодні Дня незалежності. Ще одна мета пробігу, яка є не менш важливою – підтримати українських захисників.

За 10 днів бігуни подолають 500 км. Маршрут пролягатиме через дев’ять міст: Дніпро – Кам’янське – Кременчук – Світловодськ – Чигирин – Черкаси – Канів – Трипілля – Київ.

У команді бігунів:

  • Андрій Ткачук – чемпіон та рекордсмен України з добового бігу, входить в топ-10 світу,
  • Володимир Сковородка – рекордсмен Книги рекордів України,
  • Микола Перехожук – ультрамарафонець та трейлраннер;
  • В’ячеслав Панасюк, ультрамарафонець-любитель,
  • Віктор Гребельський – ультрамарафонець-любитель.

Супроводжують бігунів майстер спорту, чемпіонка та рекордсменка України з добового бігу Олена Шевченко та організатор пробігу Ігор Мишко.

Під час пробігу всі його учасники протягом 10 днів (від світанку і до післяобіду) рухаються узбіччам доріг, щодня долаючи дистанцію 50 км у середньому за 5 годин.

Стартували бігуни 15 серпня о 7 ранку від острова Монастирський у місті Дніпро та фінішували у місті Кам’янському на Алеї пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО. Першого дня вдалося подолати близько 48 км.

На другий день ультрабігуни продовжили свою бігову пригоду з міста Кам’янське. На шляху їх супроводжував місцевий бігун Дмитро Циклаурі, який подолав з ними 14 км.

«Приємно було з ним познайомитись і дізнатись його історію долучення до спільноти. Було цікаво долати з ним спільні кілометри та розводити теревені про різне. Тепло попрощались і побігли далі», – описує свої враження від другого дня один з учасників пробігу Андрій Ткачук.

За другий день бігуни подолали 52,6 км та під палючим сонцем дісталися кінцевої мети дня – села Бородаївка.

м. Кам’янське

8 днів та майже 400 км попереду. Бігуни у доброму гуморі та готуються завершити свій пробіг на День Незалежності в Києві під час «Забігу у вишиванках». Усіх охочих запрошують 24 серпня долучитись завершити дистанцію із Трипілля до Києва.

Наразі 17 серпня розпочався третій день ультрапробігу. Фінішувати збираються в селі Успенка на Кіровоградщині.

Як підтримати бігунів?

Важлива мета ультрапробігу – зібрати 600 тис. грн. для фонду підтримки армії «Повернись живим». Виручені кошти підуть на купівлю шести мобільних комплексів спостереження. Вартість 1 комплексу: 80-100 тис грн.

Наразі зібрано 2760 гривень. Підтримати зусиля бігунів та перерахувати будь-яку зручну суму на рахунок фонду можна за посиланням.

Сталевий гарт є в кожному з нас!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram