Спецпроєкти

Як збирати гроші на добрі справи? Відомі українці – про свій благочинний досвід

Одна людина самотужки не може змінити світ. Та вона може стати рушійною силою цих змін, залучивши інших небайдужих. І це працює!

Команда  dobro.ua створила відеопроєкт, у якому відомі українці діляться своїм досвідом збору коштів на благодійність. Завдяки проєкту dobro.ua хоче привернути увагу до того, що добрі справи та благодійність можуть бути крутими, інтерактивними і цікавими. А головне – це завжди порятунок чиїхось життів. 

Історія Альони Гудкової – засновниці київського фестивалю «Кураж»

Останніми роками набув популярності благодійний день народження: іменинники просять замість подарунків підтримати соціальний проєкт.  За 4 роки завдяки таким проханням вдалося зібрати на благодійність 6 887 264 грн.

Альона долучилася до цього благодійного тренду і на свій день народження попросила подарувати ліфт для людей з інвалідністю. Вона змогла зібрати на нього мільйон гривень, і ліфт вже встановили у 19-му павільйоні ВДНГ – аби люди з інвалідністю без проблем могли підніматися на другий поверх і спускатися з нього.


Історія Світлани Панаіотіді – заступниці міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства 

Світлана Панаіотіді вже четвертий рік поспіль на свій день народження збирає сотні тисяч гривень. Також вона бігала марафони заради збору коштів, тож завжди має додаткову мотивацію на ранкові пробіжки.

Світлана врятувала 52 дитини з хворим серцем, допомогла придбати медичне обладнання в лікарні та допомагала роботі центру підтримки людей з інвалідністю


Історія Максима Бахматова – бізнесмена та шоумена

Максим врятував 32 дитини, зібравши на операції 1 335 403 гривні. Задля цього шоумен прожив 33 дні у вітрині магазину в межах благодійного реаліті-шоу «Частинка Серця».

Для Максима це був привід не просто зробити свою кампанію, а зрозуміти, що без його ініціативи та залученості просто нічого не вийде.


Будь-хто може стати благодійником і навіть невеликою сумою врятувати життя іншої людини. Аби робити добрі справи було ще простіше, у dobro.ua запустили ефективний та простий  інструмент залучення коштів – кампаніі.

Щоби стати благодійником/-цею, треба зайти в розділ Кампанії, обрати будь-який активний проєкт на сайті та збирати суму коштів від 1 грн. Своїм вчинком ви можете не лише зробити добру справу, а ще й подарувати комусь надію на завтра.

Всі платежі від друзів проводяться онлайн та йдуть безпосередньо на проєкт, після реалізації якого у вас на руках є повна звітність. 

У dobro.ua сподіваються, що для багатьох проєкт стане знайомством зі сферою благодійності. А комусь ще й покаже, що благодійність може стати частиною життя – такою ж простою і приємною, як похід в кіно. 

Робити dobro – легко!

Світлина з обкладинки: фб Альони Гудкової

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь