Спецпроєкти

Гостиний двір на Подолі остаточно передають у комунальну власність


Гостиний двір на Контрактовій площі в Києві передаватимуть в комунальну власність. Ініціативу підтримало Міністерство економіки.

Про це повідомив директор Департаменту публічної власности Мінекономіки Олександр Максимов на пресконференції.

За словами Максимова, проєкт буде готовий вже сьогодні, 30 вересня. Після цього Міністерство юстиції, Мінекономіки, Міністерство фінансів та Фонд держмайна повинні напрацювати загальну пропозицію щодо Гостиного двору.

15 серпня 2011 року Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою Гостиний двір був виведений із Державного реєстру пам’ятників архітектури, але 24 листопада 2015 року Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною і недійсною цю постанову.

У вересні 2016 року Господарський суд Києва відмовив Фонду держмайна в поверненні пам’ятника архітектури Гостиний двір у державну власність.

Гостинний двір стоїть без даху, вікон і штукатурки від зими 2013 року. Упродовж 2014–2016 років суди скасували дозвіл на виконання будівельних робіт, після чого роботи припинилися.

У 2018 році Київський апеляційний господарський суд розірвав договір оренди і зобов’язав Укрреставрацію повернути будівлю Регіональному відділенню ФДМУ в Києві. Верховний суд України підтвердив це рішення.

 

Раніше ми розповідали, що метро на Троєщину в Києві будуватимуть уздовж проспекту Маяковського. Про це повідомив глава Київгенплану Сергій Броневицький в етері телеканалу «Київ».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь