Спецпроєкти

Товариський, обережний та цікавився жінками: в Польші знайшли підтвердження існування Джеймса Бонда


Польський Інститут національної пам’яті поділився архівними документами, що підтверджують існування співробітника британського посольства на ім’я Джеймс Бонд. Він працював у країні протягом 1964–1965 років.

Згідно з документами, Джеймс Альберт Бонд приїхав у Польщу 18 лютого 1964 року. Офіційно він обіймав посаду секретаря-архивіста при військовому аташе британського посольства. Польська контррозвідка одразу запримітила його та організувала постійне спостереження.

Місцеві спецслужби були впевнені, що Бонд – не простий дипломат. У жовтні та листопаді в компанії двох співробітників посольства він виїжджав у провінції Білосток і Ольштин, де намагався потрапити на військові об’єкти. Також встановлено, що британець відрізнявся товариськістю, був вкрай обережний і цікавився жінками, як і знаменитий агент 007.

The name is Bond…James Bond!We've discovered that the REAL James Bond DID indeed visit Poland. In the mid '60s a…

Опубліковано Institute of National Remembrance Середа, 23 вересня 2020 р.

У документах йдеться про те, що Джеймс Бонд покинув Польщу 21 січня 1965 року і, ймовірно, так і не здобув жодної цінної інформації.

Оскільки спецагент Джеймс Бонд з’явився на екранах ще у 1954 році, Польський Інститут допускає, що приїзд у країну дипломата-тезки міг бути спланованою акцією, щоб просто «познущатися» над місцевими спецслужбами.

Раніше ми розповідали, що прем’єра 25-го фільму бондіани «Не час помирати» відкладена через епідемію вірусу COVID-19. Кінострічка повинна була з’явитися в кінотеатрах 9 квітня 2020 року. Проте творці фільму заявили, що через поширення вірусу прем’єра відбудеться на сім місяців пізніше від запланованої дати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь