Спецпроєкти

Для веганів і не тільки: український стартап почав випускати рослинне м’ясо


Українська компанія Eat Me At випустила на ринок рослинне м’ясо. Воно має вигляд фаршу і за смаковими властивостями нічим не відрізняється від м’ясної продукції.

Для присмаку м’яса і вирішення проблеми дефіциту заліза до складу додають мінерали, що видобуваються природним шляхом з міцелію Коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння і ферментації продуктів).

У США майже 10 років тому почали розробляти м’ясо на основі рослин. У 2018-му, коли його вже можна було придбати в супермаркетах і спробувати в місцевих ресторанах, засновник Eat Me At Андрій Черуха поїхав в Америку з метою спробувати і привезти зразки в Україні.

Знайомтесь, це Андрій ?‍♂️Він працював над ідеєю більше двох років, зробив сотні тестів, посмажив тисячі зразків,…

Опубліковано Eat Me At Середа, 23 вересня 2020 р.

Як зазначено на сайті виробника, ціна за 350-грамову упаковку такого продукту складе 160 грн, у разі оптових замовлень передбачені знижки до 10%.

Раніше ми розповідали, що голландський стартап Meatable, який займається виробництвом cruelty-free м’яса (тобто без жорстокого поводження з тваринами), розвиває виробництво рослинної свинини. Для свого проєкту засновники компанії вже залучили 10 млн доларів інвестицій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь