Спецпроєкти

Свідоцтво про народження та штрафи тепер також у смартфоні. У застосунку «Дія» тестують нові функції


Міністерство цифровий трансформації запустило в застосунку «Дія» у форматі бета-тестування свідоцтво про народження, перегляд і оплату штрафів ПДР, а також оплату боргів за виконавчим документом.

Про це повідомив у Facebook Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Свідоцтво про народження буде доступне в застосунку «Дія» обом батькам дитини, якій до 16 років. Зараз тестуються свідоцтва, видані в період від 2004 по 2019 рік. Міністр підкреслив, що уряд вже ухвалив постанову, яка прирівнює електронні посвідчення до паперових.

Перегляд та оплата штрафів ПДР, боргів за виконавчим провадженням та цифрове свідоцтво про народження тепер в Дії. Нові…

Опубліковано Михайло Федоров Вівторок, 29 вересня 2020 р.

Також Федоров додав, що в розділі «Виконавче провадження» користувач зможе побачити перелік виробництв, за якими він визнаний боржником.

«Ще один плюс – сплата штрафів або боргів відбувається в кілька кліків. Ви натискаєте “сплатити” і обираєте спосіб (ввести дані з карти / GPay / ApplePay). Квитанція зберігається в “Дії”. Ви зможете її завантажити або відправити на мейл. Після оплати можна буде відстежвати зміну статусу боргу або штрафу», – додав міністр.

Раніше ми розповідали, що український медичний онлайн-хаб Doc.ua нещодавно представив користувачам новий мобільний застосунок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь