Спецпроєкти

Нашестя зомбі в інстаграмі: що відбувається та до чого тут технології


Хочете побачити, який ви б мали вигляд, якби були зомбі? Забудьте про макіяж, адже тепер для цього є GAN. Популярна технологія StyleGAN (Style Generative Adversarial Network) може створювати фотореалістичні зображення.

Раніше технологія StyleGAN надихнула розробників на створення Toonify Yourself – застосунку, який перетворює селфі в чарівних мультяшних героїв з великими очима. Напередодні Гелловіну інший інді-розробник переніс технологію передачі зображень особи на протилежний кінець спектру привабливості, створивши генератор зомбі.

Так, програміст Джош Браун Крамер з Небраски створив сайт Make me a zombie, на якому кожен може безкоштовно завантажувати фотографії і використовувати генератор.

Систему навчили  на відфільтрованому вручну наборі даних про зомбі, зібраному з Pinterest і Google. Ця база даних містить близько 300 зображень людей у макіяжі зомбі і масках зомбі на Гелловін.

01/3

Сезонний тренда на фотозомбі гуде в соціальних мережах.

Раніше ми розповідали, що викладач історії з Університету Центрального Коннектикуту Метт Варшауер прикрасив свій будинок до Гелловіну не гарбузами та павутинням. Замість звичайних гелловінських прикрас він повісив на будинок фотографії «справжніх жахів» 2020 року.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь