Спецпроєкти

Оргазми уві сні: чому зі мною це відбувається?


Оргазми уві сні – звичайна частина людського існування. Не лякайтеся, це ще один спосіб вашого тіла зняти напругу або відчути задоволення та насолоду.

Деббі Гербенік,
професор Інституту Кінсі 

Дехто соромиться зізнатися навіть собі, що посеред ночі відчув/-ла яскравий оргазм без сексу і не торкаючись статевих органів. Таке явище може трапитися з людиною будь-якої статі та віку, хоча частіше буває у підлітків.

Людство знало про нічні оргазми ще з 17 століття і навіть придумало масу легенд про їхнє походження. Наприклад, у європейській культурі існували сукуби та інкуби – демони, які приходили у сни до чоловіків та жінок, займаючись з ними сексом. Навідувалися такі істоти частіше за все до вдів та вдівців або жінок, у яких чоловіки служили в армії. 

Коментарі людей, які відчували оргазм уві сні

Марина, 33

Коли мені сняться еротичні сни з безпосередньо статевим актом, то відчуття дуже реалістичні, здається, що ось-ось – і настане оргазм. У цей момент я прокидаюся та розумію, що фізично не збуджена – все відбувалося тільки в моїй голові. 

Юля, 25

Такі сни просто вогонь! Завжди дуже яскраві, кольорові та до чортиків реалістичні. Цікаво, що завжди є одні й ті ж образи: яскраве сонце або місяць, вода і яка-небудь квітка. Уві сні відчуваю запахи та дотики, чую звуки. Кульмінація завжди відбувається у вигляді яскравого спалаху. Відчуття набагато сильніші, ніж у реальності.

Олексій, 23

Я прокинувся вночі від того, що, перевертаючись, торкнувся мокрого простирадла. Полюція трапилася через 2 місяці після відсутності сексу. Розумію, якщо таке трапляється після еротичних фантазій. А тут здивувався – спокійний сон без сновидінь і мокра білизна.

Сашко, 28

Зі мною таке було лише двічі в житті. Щоразу полюції супроводжувалися еротичними снами. До того ж це траплялося вже у свідомому віці та після того, як я почав займатися сексом з дівчатами.

ЯК ЦЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ

Звіт Інституту імені Кінсі стверджує, що 80% чоловіків та 40% жінок хоча б один раз у житті мали оргазм уві сні. 

Нічний оргазм у чоловіків називається полюціями, або вологими снами. Це явище пов’язане переважно зі статевим дозріванням у хлопчиків і трапляється через підвищений рівень тестостерону. Часто хлопці навіть не пам’ятають, що сталося вночі, а здогадуються, лише побачивши плями на спідній білизні.

Жінки також відчувають вологі сни. Найчастіше явище супроводжується еротичними сновидіннями. Це призводить до посилення кровотоку  статевих органів у поєднанні з повним розслабленням. Ваше тіло може досягти кульмінації без сторонньої допомоги, коли ви перебуваєте у глибокому сні.

Разом з тим усі жінки описують свої відчуття по-різному. Клінічними вважаються лише ті випадки, коли жінка не відчуває оргазм з партнером, а відчуває його лише уві сні.

ЧОМУ ЦЕ НОРМАЛЬНО

Жіночий досвід оргазму під час сну досі не описаний у програмах статевого виховання. Міти навколо жіночої сексуальности помилково стверджують, що вагінальний спосіб – найпоширеніше або ідеальне джерело оргазму. Застаріле також і припущення про те,  що оргазм уві сні – симптом захворювання або нездужання. 

Однак результати та підсумки досліджень останніх ста років свідчать про інше.

Оргазм уві сні є вираженням нормального статевого потягу і не є причиною та наслідком неврозу.

Оргазм уві сні може бути наслідком тривоги. Ви так реагуєте на стрес. Якщо у вашому житті багато напруги, то психіка з цією напругою буде справлятися саме таким чином.

Оргазм уві сні може бути наслідком сексуального утримання. Якщо ви не отримуєте в реальному житті достатню емоційну і сексуальну розрядку, у вас можуть трапитися нічні оргазми. Організм буде задовольняти себе самостійно, навіть якщо ви маєте сексуальні комплекси, страхи або негативне ставлення до сексу.

Оргазм під час сну не свідчить про сексуальні розлади або сексуальні дисфункції. Нічні оргазми в жінок та чоловіків також не свідчать про нестачу близькости в їхніх стосунках.

ЧИ МОЖНА САМОСТІЙНО ВИКЛИКАТИ ОРГАЗМ УВІ СНІ

Ми не можемо отримати чарівну пігулку або список магічних дій, завдяки яким мозок забезпечить нас гарантованим оргазмом уві сні. Однак секстерапевти мають декілька порад щодо того, як можна наблизитися в цьому до успіху.

  • Спіть на животі. Науково доведено, що люди,  які сплять на животі, частіше бачать яскраві еротичні сни. У фазі швидкого сну до геніталій приливає кров, що й спричиняє збудження.
  • Подивіться, прочитайте або подумайте про щось, що збуджує, перед сном. Ми схильні до того, щоб уві сні відтворювати ті речі, з якими мали справу вдень.
  • Отримуйте більше оргазмів під час неспання. Це рекомендація від професора психології Університету Флориди і автора книги «Як стати клітератором: чому рівність оргазму важлива і як її отримати» Лорі Мінтц.  «Що більше у вас сексу, то більше його хочеться», – аргументує фахівець.

Нічні оргазми – абсолютно природне непатологічне явище, яке може трапитися з кожною людиною. Якщо ви відчували щось подібне у своєму житті, то сподіваємося, це було приємно.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь