Спецпроєкти

Наймолодші та найстарші кіберспортсмени світу: рейтинг


Кіберспорт – один з наймолодших видів спорту, тож у ньому дуже багато представників молодого покоління. Ми склали невеличкий рейтинг наймолодших і найстарших кіберспортсменів світу.

Наймолодші:

Віктор де Леон III

Хлопець народився у 1998. Грати почав у два роки під впливом батька-ігромана, а вже у дев’ять років потрапив до Книги рекордів Гіннеса як наймолодший кіберспортсмен. Вже тоді його річний дохід перевищував 20 тисяч доларів – і це не враховуючи додаткових призів за змагання.

Куінн Кіфер (MTGKid)

Куінну всього всього 15 років, та він вже має за плечима безліч перемог на кіберспортивних змаганнях. Три роки тому MTGKid (прізвисько Кіфера) брав участь в турнірі Hearthstone, де на груповому етапі став переможцем трьох поєдинків з дев’яти. 

Робін «ropz» Кул

У 17 років Робін потрапив до інтернаціонального складу mousesports і всього за рік став один з кращих гравців за версією hltv.org. В інтерв’ю він зізнавався, що проводив 10-11 годин на добу за іграми, що й допомогло йому досягти таких результатів. Щоправда, його батьки спочатку були не в захваті від захоплення сина.

Найстарші:

Кріс Бонд

Крісу 56 років, і його можна називати ветераном кіберспорту. У нульових Бонд зміг отримати перемогу в турнірі з Descent 3, за що отримав 50 тисяч доларів – на ті часи сума значна. Ще один приклад того, як можна заробити завдяки своєму захопленню – а Кріс був палким фанатом Descent 3.

Лім Йо Хван

40-річний кіберспортсмен з Кореї, більш відомий під псевдонімом Boxer. Його вважають одним з найуспішніших гравців у StarCraft, і він доволі довго обіймав перше місце в рейтингу KeSPA (Korea e-Sports Association – рейтинг корейських кіберспортсменів). Також відомий перемогою в першому KPGA Tour (зараз MBC Starleague).

Уве Льонгер

60-річний німець не має величезних досягнень, проте він активно грає та увійшов до першої п’ятірки Ferrari Challenge 2018- PRO. Уве не заробляє тисяч і мільонів своєю грою, та він горить своєю справою і, скоріш за все, обіграє половину твоїх друзів (ми в цьому впевнені).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь