Спецпроєкти

«Це не просто зміна обкладинки»: Національний музей історії України провів ребрендинг (він доволі стильний)


Досі вважаєте, що музеї — це нудно? Дарма. Національний музей історії України провів крутий ребрендинг, і ми не можемо з вами цим не поділитися.

Нову концепцію безкоштовно розробило креативне агентство TABASCO, щоб підтримати музей у прагненні осучаснитися. Серед ключових елементів ребрендингу – скорочення: Музей ІСТорії = МІСТ.

«Новий бренд – це не просто зміна обкладинки. Для кардинальних змін потрібен час. І ми маємо чітко розуміти, як і куди рухаємося. Історичний музей – це не лише про зберігання та демонстрацію експонатів. Образ мосту унаочнює прагнення поєднувати часи та культури. Новий бренд маніфестує стратегію розвитку музею», – розповів генеральний директор Національного музею історії України Федір Андрощук.

Графічний знак логотипу – літера М – говорить про поєднання двох берегів України – лівого та правого, а також символізує, що саме у МІСТ зустрічаються минуле та майбутнє, єднаються цивілізації та знання. Водночас знак М трансформується та стає динамічним.

Креативна команда також використала тему безкінечности. При розміщенні поряд різних поліграфічних об’єктів – візиток, постерів, бейджів тощо – створюється безперервний графічний ланцюг. Таким чином підкреслюється, що історія – це неперервна низка подій, пов’язаних між собою.

Мета такого проєкту – зробити Національний музей історії України культовим місцем для молоді, а для цього стиль музею повинен мати зміст, бути модним і транслювати сенси.

01/6

Ребрендинг розробляли креативники TABASCO – Chief Design Officer Світлана Горовенко та дизайнерка Вікторія Васильєва.

Національний музей історії України – головний історичний музей держави. Заснований у 1899 році в Києві для збереження та експонування старожитностей і мистецьких творів. У музеї зберігаються понад 800 тисяч експонатів. Вони відображають історію України від найдавніших часів до сьогодення. 

Раніше ми розповідали, що фотографію вестибюля Національного художнього музею України (НХМУ) відібрали для книжки Accidetally Wes Anderson.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь