Спецпроєкти

Де в Києві можна здати на переробку неробочу техніку: перелік адрес


З 5 грудня розпочинається масштабна екоакція, протягом якої кияни зможуть безкоштовно утилізувати застарілу або неробочу техніку в мобільних пунктах. Розповідаємо докладніше про акцію та ділимося адресами цих пунктів.

Сподіваємося, вже багато хто відмовився від звички просто викидати неробочу техніку в смітник. Відходи електронного та електричного обладнання містять свинець, миш’як, ртуть, кадмій, селен, бром – тож важливо правильно утилізувати цю техніку.

З утилізацією допомагає Центр управління відходами. У центрі вже понад два роки безкоштовно приймають на переробку неробочу техніку та утилізують її. А тепер компанія запроваджує мобільні пункти, щоб кожен міг позбутися старих приладів без шкоди для довкілля.

Місія ЦУВ – змінити культуру і ставлення людей до відходів, зменшити шкідливий вплив на довкілля та скоротити обсяг небезпечних відходів в Україні. 

«Ми регулярно отримуємо позитивні відгуки від киян щодо роботи нашого пункту прийому відпрацьованої техніки, та, на жаль, не всі готові везти свою неробочу техніку через все місто до нас, ще й у робочий день. До того ж не всі люди, які переймаються проблемою утилізації, знають про цей пункт прийому взагалі. Тому для комфорту людей та вирішення такої проблеми розширюємо нашу ініціативу шляхом запуску мобільних пунктів прийому електричних та електронних відходів, а також відсортованої вторсировини», – коментує іновації Олександр Возний, засновник та директор Центру управління відходами.

Як це працюватиме?

У тестовому режимі щосуботи протягом місяця автомобілі ЦУВ будуть стояти на різних популярних локаціях Києва та у визначений час приймати техніку на утилізацію.

Послугою можна скористатися вже з 5-го грудня. Цього дня мобільні пункти будуть розташовані на таких локаціях:

  • м. Лук’янівська, паркінг біля McDonald’s, 09:00–11:00 
  • м. Виставковий Центр, паркінг біля центрального входу до ВДНГ, 09:00–11:00
  • м. Тараса Шевченка, паркінг біля виходу з метро, 12:00–14:00
  • м. Позняки, паркінг ТЦ «Піраміда», 12:00–14:00
  • м. Дарниця, паркінг біля універмагу «Дитячий світ», 15:00–17:00
  • м. Героїв Дніпра, паркінг біля ТРЦ Dream Town, 15:00–17:00

Повний перелік відходів, що їх приймають у Центрі управління відходами, шукайте на сайті.

Що відбудеться з технікою, яку ви принесете на мобільні пункти?

Спеціалісти ЦУВ розберуть її на компоненти: скло, пластикові деталі, металеві та інші елементи. Відходи відсортують за фракціями та накопичуватимуться для передачі підрядникам на подальшу переробку та виготовлення нових продуктів. Небезпечні відходи підуть на знешкодження.

Центр управління відходами – це компанія, яка з 2014 року займається комплексним управлінням відходами та надає послуги з вивезення, переробки та утилізації вторсировини та небезпечних відходів, а також займається впровадженням програми «Зелений офіс» в офісах та на підприємствах.

Стежити за новинами про послуги компанії та мобільні пункти прийому техніки можна в соцмережах компанії: Facebook, Instagram

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь