Спецпроєкти

У МОЗ пропонують, щоб «швидкі» брали на виклики поліцейських


Міністерство охорони здоров’я ініціюватиме законопроєкт, який регулюватиме безпеку медиків на викликах. Так, у відомстві хочуть домогтися, щоб на небезпечні виклики «швидку» супроводжував працівник Нацполіції.

Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов на брифінгу у вівторок 22 грудня.

Напередодні, ввечері 20 грудня, на бригаду екстреної медичної допомоги напали під час виклику. Про це повідомили у Центрі екстреної допомоги та медицини катастроф.

Постраждали дві жінки: 24-річна фельдшерка та 63-річна медсестра. Їх побив пацієнт з підозрою на алкогольне сп’яніння. У результаті перша отримала закритий перелом лівої гомілки зі зміщенням, а друга – закриту травму лівого колінного суглоба. Обох жінок госпіталізували до травматологічного відділення.

За інформацією Нацполіції, зловмисника затримали та доставили у відділок. За фактом відкрили кримінальну справу. Якщо провину пацієнта доведуть, йому загрожує покарання: штраф або громадські роботи.

«Лікар не може відмовитися від надання медичної допомоги. Коли є виклик – він реагує на нього і, незважаючи ні на що, виконує свій обов’язок. Я вважаю, що напад на медика має дуже суворо каратися і відповідні зміни до законодавства вже розроблені і перебувають зараз у парламенті. Ми дуже розраховуємо на прийняття цього законопроєкту», – заявив Степанов.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь