Спецпроєкти

Duet, Mystery Manor та Good Pizza: добірка мобільних ігор, в які можна залипнути


За вікном холодно, вітаміну D бракує, потрібно обирати подарунки та підбивати підсумки року. Замість цього вдається тільки тупити в іграшки та залипати в серіали. 

І це абсолютно нормально. Психологи стверджують, що коли емоційне виснаження, то можна і навіть потрібно грати в прості ігри, де не потрібно надто напружуватися.

Підготували для вас добірку мобільних ігор, які допоможуть подолати тривогу та відволіктися від буденних справ.

Duet

понад 10 млн завантажень

450 тисяч відгуків

Рейтинг Android – 4,7

Рейтинг Apple – 4,9

Duet – це екшн-гра австралійського розробника ігор Kumobius. Її версія для Android була вперше випущена як частина гри Humble Mobile Bundle 6

Сюжет гри доволі простий: ви керуєте двома кольоровими кульками та уникаєте перешкод. Рівень починається спочатку, якщо ваша куля врізається у бар’єр.  

Назви рівнів аналогічні моделі Кюблера-Росса і відповідають 5 стадіям горя: заперечення, гнів, торг, депресія та прийняття.

Гра потребує повної концентрації та відволікання від всього, що відбувається навколо. Ефекту додає цікава звукова доріжка. Розробники рекомендують грати лише в навушниках для повного занурення.

Привабливе та лаконічне оформлення, захопливий ігровий процес і звуковий супровід в сукупності можуть захопити не одну годину нашого життя. Деякі гравці стверджують, що Duet навіть вводить їх у медитативний стан.

Іноді здається, що іронічна гра веде з тобою діалог та випробовує нерви на міць. Час від часу, коли гравець врізається у перепону, на екрані з’являється фраза: «Що б не відбувалося, зберігай спокій». А от після проходження всіх етапів відкривається останній режим гри, який триває нескінченно.

Orbia: Tap and Relax

понад 5 млн завантажень

185 тисяч відгуків

Рейтинг Android – 4,6

Рейтинг Apple – 4,8

Orbia: Tap and Relax – гра з мінімалістичною графікою та простим геймплеєм. У грі ви керуєте маленькою пухнастою істотою і все, що вам потрібно робити – вчасно перескочити на нову сферу і не зіткнутися з іншими тваринами. Керувати можна навіть одним пальцем.

Попри мінімалізм, гра має фантастичний вигляд та переносить в іншу реальність. Кольорова гама в поєднанні з музикою так розслабляють, що навіть не виникає бажання жбурнути телефон у стіну через монстрика, що зіпсував прохід на наступний рівень.

У грі є таблиця лідерів та можна ділитися своїми результатами в соціальних мережах.

Авторами гри є українська компанія JOX Development LLC. Засновник Денис Моісін, випускник Національного технічного університету України «КПІ ім.Сікорського».

Good Pizza, Great Pizza

понад 50 млн завантажень

779 тисяч відгуків

Рейтинг Android – 4,3

Рейтинг Apple – 4,7

Сюжет такий: ви є власником ресторану та намагаєтесь розпочати новий бізнес. Через дорогу від піцерії розташований ресторан суперника. Ви обробляєте замовлення за визначений час, обслуговуєте клієнтів та підвищуєте їхню лояльність. 

У грі доволі простий стиль управління, проте є і свої складнощі. Геймери розповідають, що розвиток піцерії вимагає стратегічного мислення. З часом замовлень та клієнтів стає все більше, технологія приготування – різноманітнішою, а асортимент – ширшим. Важливо експериментувати та навчитися раціонально розподіляти ресурси та час. 

Лампова атмосфера, цікаві персонажі, різні клієнти або навіть недобросовісні злодії, що крадуть виторг. Загалом усе як у реальному житті.

Авторами є компанія TapBlaze, заснована трьома братами в Нью-Йорку. На своєму сайті розробники розповідають: «Good Pizza, Great Pizza виникла через те, що ми любимо їсти піцу та робити ігри. Пишаємося результатом роботи, адже наші продукти завантажили понад 150 млн разів».

Wordscapes

понад 10 млн завантажень

885 тисяч відгуків

Рейтинг Android – 4,6

Рейтинг Apple – 4,8

Wordscapes – гра-головоломка, у якій ви маєте декілька букв, з яких необхідно утворити слова, а потім розгадати загальний кросворд. 

Є можливість перемішати порядок букв, придбати підказку за 100 монет та побачити визначення слів. Ви рухаєтесь різними секціями та в різних раундах долаєте локації, наприклад, ліс або схід сонця. Що вищий ваш рівень, то складніші слова необхідно скласти. Справжнім викликом є те, що іноді необхідно придумати велику кількість слів із 4-5 букв. 

Єдиний недолік гри – немає чітких інструкцій. Гравцям не завжди зрозуміло, як заробляти монети та як структуровані рівні.

Авторами гри є компанія PeopleFun – розробник казуальних мобільних ігор Wordscapes, Wordstacks, Word Chums та Wordscapes in Bloom. Їхня штаб-квартира розташована в Далласі, штат Техас. У продуктів компанії понад 20 млн користувачів щомісяця.

Crossy Road

понад 100 млн завантажень

4 млн відгуків

Рейтинг Android – 4,5

Рейтинг Apple – 4,7

Crossy Road – аркадна відеогра австралійського розробника Hipster Whale за концепцією старого американського анекдоту «Чому курка перейшла дорогу?». Автори називають  Crossy Road нескінченною версією гри Frogger 1981-го року.

Ваше завдання – перетнути нескінченну магістраль, низку доріг і уникати перешкод на своєму шляху на кшталт річки, машин та поїздів.  Якщо ваш герой занадто довго переходить бар’єр або просто не рухається, то його забирає білоголовий орлан та рівень починається спочатку.

Протягом шляху ви заробляєте нагороди. Виграш п’ятдесяти балів, наприклад, супроводжується звуковим ефектом. Монети, розкидані по всій площі, можна використовувати для створення нових персонажів.Безкоштовна модель гри заснована на моделі для Dota 2. Crossy Road стала фіналістом премії «Гра року» 2014 року від Australian Game Developer Awards.

Mystery Manor

понад 10 млн завантажень

429 тисяч відгуків

Рейтинг Android – 4,6

Рейтинг Apple –  4,5

Mystery Manor – садиба, оточена таємницею. Досліджуючи будинок, ви зустрінете дивних персонажів, які будуть давати вам різні завдання. Історія та сюжет гри описані у шматках діалогу в перервах поміж грою.

За допомогою мапи ви досліджуєте кімнати, які поступово стають доступними після проходження окремих рівнів. Головне завдання – знайти на зображенні предмети.

У грі є підказки, які вказують на предмети, які ви не можете знайти, та ліхтарики, які збільшують час для пошуку. Їх можна зібрати протягом гри або придбати окремо.

Є і маленький недолік: одну локацію ви можете досліджувати багато разів. Хоча розташування предметів змінюється та досліджувати одну локацію вздовж і впоперек згодом набридає.

Розробниками гри є литовська компанія Game Insight. Проєкт був запущений у 2010 році та став першою грою в категорії пошуку предметів у Facebook.

Zumbla Deluxe

понад  1 млн завантажень

37 тисяч відгуків

Рейтинг Android – 4,6

Рейтинг Apple – 4,5

Ця гра – абсолютно нова і дивовижна гра-головоломка!

Популярна Zuma – це класика серед комп’ютерних  ігор. Тому одна з її оновлених версій – Zumbla Deluxe, – крім приємної графіки та інтерфейсу, містить у собі ще й нотки ностальгії.

Ваше завдання – розбити всі кульки та не дозволити ланцюгу дійти до кінця. На кожному рівні можна отримати по три зірки та бонуси завдяки вибиванню комбо.

У грі понад 650 рівнів, нові локації, секретні мапи та блокатори із заморожуванням.

Авторами гри є Studios Mania – в’єтнамський розробник ігор, у портфелі якого є 6 ігор  в категорії «Головоломки».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь