Спецпроєкти

Після жартів Ілона Маска про Dogecoin вартість криптовалюти різко підскочила


У неділю, 20 грудня, очільник компанії Tesla Ілон Маск у Twitter жартома згадав криптовалюту Dogecoin, після чого її вартість зросла на 20%.

Крім цього, Маск оновив свій опис у Twitter, назвавши себе «Колишній генеральний директор Dogecoin» і назвав біткоїн «таким самим чистим, як паперові гроші». Тролінг Маска пов’язаний зі значним зростанням вартости біткоїна до рекордних максимумів під час коронавірусу. Так, минулого тижня головна криптовалюта злетіла до позначки понад $ 24 000.

Це не перший раз, коли Маск згадує у твітері Dogecoin, нащадка біткоїнів. Коли в липні голова SpaceX згадав цифрову валюту, опублікувавши мем, як Dogecoin охоплює глобальну фінансову систему, її вартість зросла на 14%.

Dogecoin був створений у 2014 році як пародія на популярний інтернет-мем «doge», в якому використовувалося зображення собаки Сіба-іну. І хоча зароджувалася ця криптовалюта як жарт, нині її ринкова вартість становить майже $ 570 млн.

Раніше ми розповідали, що Міністерство цифрової трансформації України запустило освітній серіал про криптовалюти в межах проєкту «Дія. Цифрова освіта», який нині містить приблизно 40 освітніх фільмів. Мета проєкту – упродовж трьох років навчити цифрової грамотности 6 млн українців.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь