Спецпроєкти

Допоможіть заснути: гаджети та програми для кращого сну


Щоденні стреси, зміна погоди, відсутність режиму – всі ці фактори шкодять нашому сну. Тож ми крутимося з боку на  бік, а на ранок не відчуваємо заповітного приливу енергії.

bit.ua знайшов альтернативу снодійним пігулкам – 10 найкращих девайсів та застосунків для швидкого засипання і міцного сну.

1.Fisher Wallace Stimulator – девайс, який нагадує пов’язку для проведення електроенцефалограми. Працює за допомогою пульта і вирішує питання підвищеної тривожности і стресу, тож допоможе користувачам, чиї розлади сну пов’язані з нервовою системою. 

Гаджет допомагає мозку виробляти гормон щастя – серотонін, тож засинати користувач буде в доброму настрої.

2.Трекер сну Sleep Shepherd Blue – пов’язка, яка підтримується застосунком на смартфоні. Оснащена електроенцефалограмою і акустичними датчиками, які відстежують фази сну, легко пробуджуючи вас у потрібний момент – коли організм найменш заглиблений у сон. Датчики в цей час стимулюють мозок до пробудження.

3.Sleep Cycle – застосунок, який вираховує фази сну. Залежно від часу початку до моменту пробудження наш сон різної міцности та глибини. Програма підкаже, о котрій найздоровіше прокидатися і розбудить вас легкою музикою чи мелодією. Також застосунок відстежує ваш режим дня і радить, коли краще вкладатись у ліжко. Бонус – можна спостерігати за якістю свого сну протягом певного періоду – місяця чи тижня.

4.Ковдра Gravity Queen/King – сенсорна обтяжена ковдра, яка завдяки своїй вазі скоротить ваш час засинання. Ковдра дає приємне відчуття міцних обіймів, тож ви менше крутитиметеся і швидко провалитесь у царство Морфея.

5.2breathe Sleep Inducer – девайс, який під’єднується до мобільного застосунка і допомагає налагодити дихання так, щоб якнайшвидше заснути. Супроводжують процес глибокого дихання звуки, які допомагають розслабитись.

6.Dodow – метроном, який вчить безпечно та природно засинати. Має два режими: 8- і 20-хвилинний. Девайс працює як проєктор, який світить на стелю пляму світла, що ритмічно росте і зменшується. Він допомагає вирівняти дихання, знизити стрес, розслабитись і заснути швидко.

 

7.Sleepiest – застосунок, який розповідає на ніч історії. Пам’ятаєте, як ми просили батьків почитати казки на ніч? Виявляється, в дорослому віці це теж неабияк заспокоює та розслабляє після напруженого дня. Програма також має набір пісень і звуків, які можна включити на певний проміжок часу, а ще – медитації.

8.10minds Motion Pillow – розумна подушка, яка реагує на хропіння і сама корегує положення голови людини, котра спить. Подушка допоможе як тим, хто хропе, так і їхнім партнерам, що потерпають від шуму.

9. AYO Light Therapy Glasses – окуляри, які коригують цикли сну за допомогою світла. А ще, за словами виробників, можуть підвищити рівень енергії та нормалізувати біоритми організму. Уже після використання окулярів протягом 14 днів користувач почне засинати краще. До того ж девайс допомагає позбутися джетлегу.

10.Headspace – застосунок, що обіцяє підвищити рівень щастя на 16% всього за 10 днів. У ньому – набір медитацій та 45-хвилинних подкастів, які допомагають розслабитися перед сном. Такі собі розповіді на ніч. А ще – набір вправ на розвиток глибокого дихання та заспокійливих звуків.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь