Спецпроєкти

Друзі телефоном: в Україні запустили сервіс, який позбавляє самотности


В Україні запустили новий проєкт «Мій телефонний друг». У його межах волонтери та волонтерки телефонують людям, які опинилися на самоті або в ізоляції, спілкуються з ними, обговорюють актуальні події та будують дружні стосунки. Основна мета – щоб підопічні почувалися менш самотніми та більш соціалізованими.

Про це йдеться на сайті проєкту.

Для пошуку телефонного друга, потрібно зателефонувати на безкоштовну гарячу лінію: 0 800 202 147 (з понеділка до п’ятниці від 12:00 до 20:00).

Водночас охочі можуть долучитися до проєкту та стати волотером/-кою. Для цього необхідно зареєструватися тут.

Приблизно 7 тисяч молодих волонтерів та волонтерок відгукнулися на заклик Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Української волонтерської служби (УВС) підтримати людей, які опинилися на самоті під час пандемії коронавірусу. Від початку карантину вони здійснили 15 тисяч телефонних дзвінків людям літнього віку, а також людям з інвалідністю, багатодітним батькам – усім, хто звернувся за підтримкою, – у межах проєкту «Мій телефонний друг». Про це повідомляється на сайті ЮНІСЕФ.

Український проєкт за основу для своєї діяльности взяв успішний міжнародний досвід. Схожа ініціатива у Великій Британії вже зібрала 250 тисяч волонтерів, що підтримують людей віком 60+, які почуваються самотніми під час карантину.

Раніше ми розпоідали, що Держстат запускає новий мобільний застосунок «Статистика в смартфоні». Наразі він працює для операційної системи Android 4.1 та новіших версій. Додаток безкоштовний для завантаження на Google Play.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь