Спецпроєкти

Наш маленький секретик: що таке вагінальні кульки, нащо вони потрібні та як обрати ідеальні


Зізнатися чесно, місяць тому я вперше в житті спробувала вагінальні кульки. До цього чула про них, проте не цікавилася цією темою та ніколи не асоціювала вагінальні кульки зі здоров’ям. Я знала, що їх можна придбати в сексшопах, знала, куди їх вставляти, але мені здавалося, що це лише дивна альтернатива фалоімітатору. Виявилося, все не зовсім так.

Думаю, багато з вас дізналися про вагінальні кульки з фільму або книжки «На 50 відтінків темніше». Тоді головний герой Крістіан попросив Анну вдягти ці кульки, поки вони відвідують бал. І от чесно, якби я відчувала бодай десяту частину від того екстазу, який показувала героїня з кульками всередині, шат ап енд тейк ол оф май мані. Але мої мані досі при мені (хоча не зовсім, але то вже інша історія).

Оскільки я дуже люблю ділитися інформацією (чому б ще я працювала в медіа?), я розповім вам усе, про що дізналася за цей місяць – про свій досвід користування різними варіаціями кульок та зміни, які відчула після вправ з ними.

Тож що таке ті вагінальні кульки?

Це гантелі для вагіни. На цьому цей підрозділ можна було б закрити. Однак вас би це обурило — так багато питань і так мало відповідей на них. Про все по порядку.

Загалом вагінальні кульки призначені для укріплення м’язів тазового дна. Щоб утримати кульки всередині, м’язи напружуються і таким чином тренуються. Фактично це таке ж тренування, як і в тренажерці з вільною вагою. Такі навантаження називаються вправами Кегеля.

Водночас через стимуляцію передньої стінки піхви, яка переповнена чутливими нервовими закінченнями, вагінальні кульки дедалі частіше використовують як сексіграшки.

Ймовірно, ви і раніше тренували ці м’язи, навіть не знаючи про це. Наприклад, будь-які вправи, які залучають косі, поперечні та прямі м’язи живота, а також нижню частину спини та верхню – бедер (скручування, вигини, випади) – також допомагають зміцнювати м’язи тазового дна.

Гінекологи кажуть, що такі тренування можуть допомогти тим, хто переніс пологи або травми, які з часом призвели до послаблення м’язів. Також вправи запобігають виникненню стресу, нетриманню сечі. Водночас міцні м’язи тазового дна підтримують матку, сечовий міхур та кишківник – це допоможе уникнути різного роду болісних відчуттів. Ну і звісно, подарує нові відчуття під час сексу – для вас і для вашого партнера.

Припустимо, вмовила. І як їх обрати?

По-перше, варто звернути увагу на вагу і розмір. Це суперважливо. Особливо, якщо ви тільки починаєте взаємодію з подібними штучками. У цьому випадку ідеальним варіантом будуть кульки (як не дивно) більших розмірів, проте легші за вагою. Таким чином ви зможете відчувати їх стінками піхви і водночас ваші м’язи зможуть без особливих зусиль утримати кульки всередині. Далі рекомендують збільшувати вагу, а згодом і зменшувати розмір. Часто вагінальні кульки продаються в наборах з різною вагою.

По-друге, звісно, враховуйте матеріал. Вагінальні кульки виробляють із силікону, пластику, металу, скла і навіть каміння. Найоптимальніший варіант (суб’єктивно) – силікон. Він ідеально підходить для початку тренувань і не такий складний у догляді, як кульки з інших матеріалів. Метал, скло і каміння зазвичай мають більшу вагу і розраховані на досвідчених практиканток подібних вправ.

По-третє, зважайте на центр тяжіння. Є сталий, є зміщений. Зміщений створює дуже приємні вібрації, коли рухаєтеся: центр тяжіння постійно перекачується всередині кульок, а м’язи вагіни щоразу здригаються, щоб утримати їх. Отут уже можна поговорити і про саме задоволення від тренувань.

Також на форму. Бувають більш округлі, бувають трошки витягнуті, бувають форми серця або краплі. Також є одинарні кульки, є подвійні та потрійні. Подвійні – найефективніші.

Ну і на вібрацію. Зазвичай ті, що мають вбудовану електричну вібрацію, все ж таки передбачені для сексуальних практик, аніж для тренувань. Тому якщо дійсно шукаєте дивний замінник ділдо, можна спробувати. Для тренувань – навряд.

Докладніше про мій досвід

Мої друзі з Fancy Factory допомогли розібратися з різними варіаціями кульок та дали можливість затестити деякі з них. Тож у моєму розпорядженні місяць тому з’явились аж чотири комплекти вагінальних кульок. Розповідаю про кожен з них докладніше.

Satisfyer V Balls

Я розпочала своє знайомство з кульками з іншого комплекту. А дарма, бо варто було б із цього. Ці – ідеальні для тих, хто ніколи не практикував вправи Кегеля.

У наборі 3 подвійні кульки діаметром 3,8 сантиметра. Кожна з них різного кольору та має різну вагу. Найлегша – 79,3 грами, середня – 114,1 грамів та найважча – 150,3 грамів.

Усі кульки вироблені з дуууже приємного на дотик силікону, як, власне, і всі продукти від Satisfyer. Вони мають петельку для зручного користування.

V Balls – найпростіші, проте найбільш універсальні. Тут немає зайвих прибамбасів, але з основною функцією вони справляться на «відмінно».

Коли що, посилання на них тут.

Satisfyer Power Balls

Ці – некст левел після звичайних Сатисфаєр-болс. Їхня фішка – зміщений центр тяжіння. І вони – мої улюбленці з усіх.

Зовнішньо вони мало відрізняються від попереднього набору – той самий силікон, ті самі кольори, розміри і три різні ваги: 60, 75,6 та 91,6 грамів.

Всередині є металеві кульки, які під час кожного руху створюють легку вібрацію, що спричиняє мимовільне скорочення м’язів. Безумовно, це кльово тренує їх. Проте улюбленці вони не тільки тому. Вібрації всередині. Розумієте, про що я? :)

Одного разу я вирішила сходити з кулькою вагою 75,6 грамів на тренування із сайклінгу (велотренажери). До цього моменту мені здавалося, що через прийом медикаментів у мене знижене лібідо. Здається, проблема була не в мені…

Купити Power Balls можна тут.

Nomi Tang IntiMate Plus

Ці розраховані на досвідченіших юзерок. У комплекті дві кульки – так само подвійні. Вони менші за розміром, ніж попередні (діаметр – 3 сантиметри) і важчі (83 та 139 грамів).

Вагінальні кульки так само мають зміщений центр тяжіння. Проте металева кулька всередині перекачується не так відчутно, як у Satisfyer Power Balls – можливо, через менший розмір.

Вони також мають зручну петельку та виконані із силікону. Однак ці на дотик м’якші, приємніші та еластичніші. Проте якщо говорити про самі тренування – із Сатисфаєрами мені (суб’єктивно) було комфортніше і приємніше.

Якщо можете собі дозволити м’якіший силікон, вам сюди.

Fifty Shades of Grey Inner Goddes

Пам’ятаєте, на початку я згадувала про «50 відтінків»? Ці кульки з колекції, яку розробила авторка книжок про містера Грея, Анну та БДСМ Еріка Леонард Джеймс. Такий гайп навколо них і «ім’я бренду» змусило мене саме їх спробувати першими. Таке собі рішення, бо для першого разу вони заважкі.

Вони відрізняються від попередніх варіантів тим, що вироблені зі скла. Важать середньо – 77 грамів – та мають діаметр 3,03 см. Ці кульки відрізняються тим, що їх можна використовувати окремо від силіконового тримача. Ця опція корисна, якщо ви вже пізнали дзен у вправах Кегеля і розумієте, як вилучити дві скляні кульки з піхви без допомоги петельки (хоча замість петельки тут просто силіконовий шнур) та навіть рук.

Якщо чесно, взагалі не зрозуміла їхнього приколу. Скло доволі холодне – це незручно. Силікон, з якого зроблений тримач, навіть трошки грубший за матеріал Сатисфаєрів. Єдине – тут є прикольний шовковий мішечок для зберігання, ну і мають вони справді розкішний вигляд.

Однак, припустімо, ви фанатка «50 відтінків» – тоді можна придбати девайс тут.

(Якщо вам вдасться відчути той самий спектр емоцій від них, що був в Анни у фільмі, дайте мені знати, будь ласка, будь-яким зручним для вас способом. Мій Інст тут).

Як правильно виконувати вправи Кегеля з вагінальними кульками?

Обов’язково (!!!) користуйтеся лубрикантом. І обов’язково (!!!) на водній основі.

  1. Не забудьте проконсультуватися з гінекологом. Є низка протипоказань: інфекції, вагітність, нещодавний викидень або операція. Також будь-який дискомфорт перед вправами Кегеля, під час та після них краще обговорити з лікарем.
  2. Знайдіть м’язи тазового дна. Для цього уявіть, що вам дуже хочеться до туалету, і стисніть м’язи, нібито утримуючи сечу. Оце воно.
    Спробуйте затримати м’язи в такому положенні на 5-7 секунд. Потім розіжміть, відпочиньте і повторіть процедуру разів зо 10. Це базова вправа Кегеля без кульок.
  3. Ретельно промийте кульки теплою водою, щоб очистити їх та трошки нагріти. Далі змажте їх лубрикантом, повністю розслабтеся та введіть їх всередину.
    Спробуйте стиснути м’язи так само, як ми вже робили без кульок. За тією ж схемою: по 5-7 секунд 10 разів.
  4. Є дуже багато різних технік та інших вправ. Наприклад, можна скорочувати м’язи швидко, можна на вдох-видих, можна намагатися м’язами їх виштовхнути, а потім м’язами ж повернути на місце – всі ці штуки вам знадобляться, коли вже відчуватимете, що стандартна вправа Кегеля для вас запроста.
  5. Тренуйтеся щодня. Для цього не обов’язково виділяти час спеціально. Це можна робити в метро дорогою на роботу, в черзі в супермаркеті і навіть на зустрічі з босом (він все одно нічого не помітить, не переживайте).

Уже за місяць ви, за ідеєю, маєте відчути результат: більш пружні та підтягнуті м’язи піхви, здоровіші внутрішні органи (правда, цей фактор фізично ви навряд відчуєте, але це точно так) та яскравіші оргазми.

Удосконалюйте своє інтимне життя та будьте щасливими ХОХО

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь