Спецпроєкти

Біткоін: злети і падіння


Курс криптовалюти Bitcoin встановив новий історичний рекорд – 34 000$. Тобто менше ніж за рік його вартість зросла в 5 разів – на старті минулого року Bitcoin починав із ціни трохи більшої від 7000$. 

Стрімкий ріст монети почався у березні 2020 року – з початком пандемії, на тлі підань ціни на нафту. А вже в жовтні система PayPal заявила про готовність працювати з криптовалютами і про те, що буде приймати їх як платежі, повідомляє AFP. У середині грудня 2020 року вартість Bitcoin «перевалила» за 20 000 $. Американський Forbes з посиланням на аналітиків Token Metrics повідомив, що найближчим часом Bitcoin може подешевшати до 14 000$.

Однак більшість аналітиків зберігають оптимізм щодо майбутнього криптовалюти. 

CEO криптобанку Abra Білл Баргідт у своєму твітері звернув увагу на особливості поведінки курсу bitcoin. Подальший рух заданою траєкторією, як він вважає, відкриває можливість зростання криптовалюти в першому кварталі 2021 року, і до кінця кварталу BTC може сягнути позначки $35 000. З ним погоджується аналітик Ларк Девіс. На його думку, криптовалюта продовжить рух угору аж до лютого 2021 року.

Проте не тільки біткоін, а й інші криптовалюти демонструють стрімкий ріст. За сім днів Etherium подорожчала більше ніж на 50% і перевищила 1000$ вперше з лютого 2018 року. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь