Спецпроєкти

Китайського мільярдера Джека Ма не бачили на публіці після критики влади


Засновник китайського інтернет-ритейлера Alibaba, мільярдер Джек Ма понад два місяці не з’являвся на публіці. Де він зараз — невідомо.

Про це повідомило видання Yahoo Finance.

Останній допис Ма в соціальних мережах залишив 17 жовтня.

Водночас в листопаді Ма не прийшов на фіналі заснованого ним конкурсу Africa’s Business Heroes для молодих африканських підприємців, де він повинен був сидіти в журі. Проте його не було на зйомках фінального епізоду шоу, тому не з’явився навіть у прморолику. Також його ім’я прибрали зі списку членів журі на сайті. Відсутність Ма у фіналі конкурсу в Alibaba пояснили його завантаженістю.

Через зникнення Ма з публічного поля в китайській соцмережі WeChat обговорюють, що бізнесмен або втік з Китаю, або його «змусили зникнути». Остання версія пов’язана з його виступом на конференції в Шанхаї. Під час конференції Ма заявив, що міжнародні норми фінансового регулювання застарілі, а китайські банки взагалі дотримуються «менталітету ломбарду». Це сталося незадовго до виходу на біржу Ant Group. Нагадаємо, що Ant Group – це фінтех-компанія з холдингу Alibaba, яка є керівником найкрупнішої китайської платформи мобільних платежів Alipay.

Ма заснував Alibaba ще в 1999 році і керував нею 20 років. Після того, як він залишив посаду голови, зберіг статус співвласника компанії і мав чималий вплив на її діяльність.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь