Спецпроєкти

Нацбанк випускає монету номіналом у 20 гривень. На ній буде Леся Українка (фото)


Від 21 січня Нацбанк України випускає в обіг пам’ятну монету номіналом в 20 грн. Вона присвячена українській поетесі Лесі Українці.

Про це йдеться на офіційному сайті НБУ.

На аверсі монети: угорі напис Україна, праворуч — малий Державний герб України; і композиція, що символізує яскравий, емоційний, багатий світ поезії Лесі Українки: зліва на дзеркальному тлі – стилізовані під свічки образи чоловіка і жінки; праворуч – ключ журавлів, над яким номінал і рік карбування монети 20 / гривень / 2021.

На реверсі монети: на тлі стилізованих гілок із листям зображено портрет Лесі Українки; ліворуч — роки життя 1871/1913; написи: ЛЕСЯ/ УКРАЇНКА (під портретом), Л. КОСАЧ-КВІТКА/ (В ЛІТЕРАТУРІ ЛЕСЯ УКРАЇНКА) (факсиміле Лесі Українки).

Леся Українка — одна з найвидатніших українських літераторок.

«Багатогранний талант письменниці виявився в найрізноманітніших жанрах – ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України», — йдеться на сайты НБУ.

Раніше ми розповідали, що Національний банк України продаватиме пам’ятні монети та сувенірну продукцію у своєму інтернет-магазині.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь