Спецпроєкти

Біоетик, ІТ-медик, генетичний консультант: які професії будуть затребуваними у наступному десятилітті


Бізнес-менеджер, юрист, учитель – такі професії за даними дослідження міжнародної студентської організації PISA OECD трималися в лідерах фаворитів серед студентів майже 20 років.

bit.ua розповідає, які професії будут найбільш перспективними наступні 10 років. 

Розробник мобільних застосунків

Застосунки – це зручно і практично. Згідно зі звітом App Annie за 2020 рік у порівнянні з попереднім кількість мобільних застосунків зросла на 10%. Компанії все частіше вдаються до розробок мобільних програм задля зручності користувачів, а відтак навики створення застосунків користуватимуться попитом.

Біоетик

Розвиток медичних технологій породжує чимало питань до етичності роботи лікарів. Робота фахівців-біоетиків стане наглядовим органом в майбутніх експериментах вчених. Саме вони визначатимуть, наскільки припустиме з моральної точки зору те чи інше втручання в людський організм. Клонування, втручання в генну структуру ембріонів та людей, дослідження роботи мозку – все це потребує додаткової експертизи біоетика. 

Фахівець з ресайклінгу

Аналітики компанії Deloitte прогнозують розквіт епохи усвідомленого споживання. Експерти з ресайклінгу допоможуть нам правильно сортувати сміття, розроблятимуть нові способи переробки одягу і непотрібних речей. Такі фахівці повинні мати навички менеджера та логіста, аби не дати мегаполісам і невеликим містечкам перетворитися на сміттєзвалища. 

Генетичний консультант

Планування дітей, вагітність і народження з кожним роком зазнають змін, а генетики вигадують нові способи попередити вроджені патології у дітей. Окрім того, генетичний консультант допомагає визначити схильність людини до захворювань і вжити заходів для профілактики.

ІТ-медик

Технічний спеціаліст, який розробляє програмне забезпечення для лікарень, що полегшує і робить ефективнішою роботу медиків. До того ж, it-медик буде розробляти бази медичних даних, які систематизуватимуть і зберігатимуть інформацію про пацієнтів.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь