Спецпроєкти

Стадо диких корів помітили у Чорнобильській зоні відчуження (відео)


Чисельне стадо диких корів і биків помітили у Чорнобилі.

Про це повідомляє Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ.

Стало кочує біля села Луб’янка. 

Як розповіли очевидці, стадо живе на території відчуження вже 9 років. Коли вони втратили своїх останніх господарів, особин налічувалося лише кілька. Зараз у стаді 16 дорослих тварин і 3 теляти.

Історія стада

До 2012 року стадо корів мало своїх господарів. Спершу коровами опікувалися літня пара самопоселенців, після їхньої смерти за стадом приглядав сусід. Однак, коли його не стало, тварини почали жити самі по собі, проте тримаючись стадом. 

Ви колись бачили стадо диких корів? Ні? У вас є така можливість. Де? У зоні відчуження❗Дикі корови у зоні відчуження – то не видумка й не фейкова інформація. То – чистісінька правда. Нашим супроводжуючим пощастило їх побачити.✅Трохи з історії появи тварин, які за замовчуванням повинні бути свійськими. Так колись і було.➡️Як відомо, після аварії у відселені населенні пункти зони відчуження повернулись деякі місцеві мешканці. Згодом їх назвали самопоселенцями. Були такі й у селі Луб’янка. Літня сімейна пара тримала корів, потім, коли їх не стало, тварин прихистив дідусь-сусіда. З 2012 року рогата худоба стала нічиєю. Вивезти тварин із зони відчуження неможливо. Коровам потрібно було пристосовуватись до обставин. І то в них вийшло! За 9 років з декількох особин їх кількість зросла до 19. З них 16 дорослих корів і 3 телят.Фахівці ЧРЕБЗу стверджують, що здичавіла худоба стійко переносить умови, в яких опинилась, включаючи й холоди та морозну погоду.Тримається стадо разом. Телята вибирають найбезпечніше місце в стаді між дорослим бугаєм і коровами. Молоді бики залишаються у стаді, а не створюють своє після досягнення полової зрілості.Де вони знаходять їжу? Дикі корови «кочують» по території навколо Луб’янки. Колись самопоселенці вирощували багато городніх культур для особистого вжитку. Земля там родюча, тому там й досі є чим поживитися. Крім того, гілки, суха трава та інші дари дикої природи.

Posted by Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ on Wednesday, January 20, 2021

За 9 років вони здичавіли, але стійко переносять умови, навіть холод і морози. 

«Колись самопоселенці вирощували багато городніх культур для особистого вжитку. Земля там родюча, тому там й досі є чим поживитися. Крім того, гілки, суха трава та інші дари дикої природи», ― зазначають очевидці. 

Раніше ми розповідали, що заповідник у Чорнобилі увійшов до бази природоохоронних територій світу. 

Внесення Чорнобильського заповідника в цю базу назвали дуже важливою подією. Держава доєдналася до виконання міжнародних зобов’язань, взятих нею у сфері охорони навколишнього середовища.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь