Спецпроєкти

У Києві на Подолі невідомі напали на студента через його зовнішність


23 січня на Контрактовій площі на студента Києво-Могилянської академії Артура Саркісяна напали невідомі через його довге волосся та національність.

Про це повідомила ZMINA.

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо легких тілесних ушкодженнях.

Що відбулося? 

За словами хлопця, близько дев’ятої вечора він з дівчиною та подругою чекали на друга біля магазину. Як раптом Артура вдарили ногою по спині. 

«Я запитав, чи це вони зробили, ми почали розмовляти, зрештою вони сказали, що я їх провокую. Швидко розмова перейшла в бік того, чого це в мене таке довге волосся. Вони почали пропонувати мене підстригти. Потім почалися класичні розмови на кшталт “Давай відійдемо поговоримо”, я відмовлявся. Один з хлопців підійшов дуже близько та вдарив мене ліктем в обличчя. Здійнялася бійка. Кожного разу, коли я намагався відійти або хтось пробував підійти, інший хлопець штовхав мене й відштовхував людей», ─ додає потерпілий. 

Коли сторонні люди намагалися відтягти хлопця від нападників, ті кричали, що «його не шкода, бо він хач». Артур розповідає, що вони друзями намагалися втекти, але нападники їх наздоганяли. Після ще однієї бійки їм вдалося втекти і сісти у трамвай. 

За словами Артура Саркісяна, бійка відбулася через його національність і зовнішній вигляд. Батьки хлопця з Кавказу, сам Артур переїхав до Києва з Миколаєва. 

У першому трампункті, куди звернувся потерпілий, у допомозі йому відмовили, бо не займаються травмами голови. На гарячій лінії 103 йому порадили звернутися в травмпункт на Лівому березі. Там Артур чекав поліцію, щоб написати заяву про напад. 

«Але поліція не приїхала, десь за півтори години мені зателефонували, опитали телефоном та запросили у відділок написати заяву. У неділю я її написав», ─ зазначає хлопець.

Чим все закінчилося?

Внаслідок нападу він отримав ушкодження барабанної перетинки вуха, носа та м’яких тканин обличчя.

Поліція відкрила кримінальне провадження про легкі тілесні травми за статтею 125 Кримінального кодексу: умисне легке тілесне ушкодження. 

Потерпілий також буде спілкуватися зі своїм адвокатом, щоб домогтися вікриття провадження за статтею 161 КК — порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії.

Раніше ми розповідали, що поліція затримала учасників акції проти ультраправого насилля на Подолі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь