Спецпроєкти

Життя з мережами 5G: що змінять нові частоти?


Розвінчування мітів навколо нового стандарту мереж – справа невдячна. Краще зрозуміти, чим саме вигідне нововведення українцям. 

bit.ua розказує, чим може бути корисне кожному з нас впровадження 5G.

Окрім того, що завдяки 5G кожен зможе в майбутньому завантажувати фільм у високій якості за хвилину, існує чимало галузей, як наприклад, медицина, які з розвитком мереж нового покоління зроблять величезний крок вперед. За допомогою 5G можна буде автоматизувати те, що раніше було неможливим. 

Чимало хірургічних втручань завдяки технології 5G та штучному інтелекту можна буде проводити дистанційно. Це ж стосується і фахової медичної діагностики на відстані, і лікарських маніпуляцій.

5G допоможе автоматизувати ті ланки виробництва, які шкодять здоров’ю та життю людини. Завдяки новим частотам бізнесмени не боятимуться простоїв на виробництві – автоматизовану роботу забезпечить 5G і штучний інтелект.

Допоможуть вищі частоти й у навчанні: учні зможуть подорожувати на уроках іншими країнами і навіть планетами, а тіло людини вивчати завдяки віртуальній реальності. Подякує впровадженню 5G і аграрний сектор – 5G допоможе здійснювати моніторинг стану ґрунту, прогнозувати погоду, встановлювати належний догляд за майбутнім урожаєм. Можна навіть відстежувати самопочуття тварин: корів, курей, кіз. 

5G автоматизує роботу портів: у цьому допоможуть нові технології, що поєднують крани, портові навантажувачі із центром дистанційного керування. Віддалене керування ними допоможе зменшити залежність від фізичної присутності людини, оптимізувати роботу персоналу, запрограмувати автономне перевезення вантажу територією порту. 

У перспективі саме завдяки 5G з’являться безпілотні автомобілі на українських дорогах: вони розпізнаватимуть дорожні знаки, розмітку та покриття.

Як саме працюють мережі 5G, ви можете подивитись у нашому ролику.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
5g
Ми в Телеграмі
підписуйтесь