Спецпроєкти

Що робити, якщо випадково стер/-ла все: 10 програм для відновлення даних


Уявіть ситуацію: ви втомлені після роботи, вимикаєте ноут і з жахом розумієте, що цієї миті видалили геть усе, що було на девайсі. Усі ваші проєкти, місяці кропіткої роботи просто зникли.

Що робити?

Спокійно. Для таких випадків є спеціальні програми, які допоможуть відновити потрібні файли в будь-яких ситуаціях і за будь-яких умов. Ми розповідаємо про найвідоміші з них.

Recuva

Популярна програма зі зрозумілим інтерфейсом і зручним майстром налаштування відновлює дані з жорстких дисків, USB-флешок і карт пам’яті.

У Recuva доступний простий безплатний режим для звичайних користувачів і розширений за 19,95 євро для просунутих. Програма має портативну версію, а тому легко запускається з флешки або диска без установлення. Працює на Windows та підтримує файлові системи NTFS, FAT, exFAT, EXT3, EXT4.

R-Studio

Крос-платформна програма (працює на Windows, macOS, Linux) з багатьма можливостями. Завдяки просунутим алгоритмам вона здатна відновити дані з пошкоджених і відформатованих розділів, зовнішніх дисків через мережу. R-Studio вміє працювати із завантажувального диска й допоможе навіть у тому разі, коли операційна система не запускається.

Також є можливість створювати образи проблемних дисків і взаємодіяти з ними безпосередньо. Це підвищує ймовірність успішного відновлення даних. Є безплатна версія, а є розширена за 49,99 долара.

Stellar Data Recovery

Незамінна програма з доброзичливим інтерфейсом і високою швидкістю роботи. Відновлює випадково видалені, втрачені після форматування або пошкодження файли.

У Stellar Data Recovery є фільтри для зручного пошуку, попередній перегляд знайдених матеріалів і можливість експортувати бази даних для збереження проміжних результатів.

Працює на Windows та macOS, має платну (за 79,99 долара) та базову безплатну версії.

EaseUS Data Recovery Wizard

Зручний інструмент для роботи з віддаленими даними з простим і наочним представленням результатів. Після сканування всі знайдені файли упорядковуються за типами для зручної навігації й пошуку потрібних.

Глибока перевірка для повного відновлення займає багато часу. Залежно від обсягу диска знадобиться від кількох годин до доби. Але зате процес завжди можна призупинити та продовжити будь-якої миті.

Програма працює на Windows та macOS. Є безплатна версія та розширена за 89,95 долара.

Disk Drill

Функціональна утиліта для Windows і macOS з легкістю відтворює втрачені дані з різних носіїв. Для економії часу під час сканування є фільтр, яким можна задати певні типи файлів, а після залишиться тільки вибрати потрібні.

Працює з файловими системами NTFS, FAT, exFAT, EXT3, EXT4, HFS, APFS. У Disk Drill немає переносної версії, тому проблемний диск доведеться під’єднувати до іншого комп’ютера для відновлення. Є безплатна і платна версії. Платна коштує 89 доларів.

R.Saver

Потужна утиліта, яка може витягнути інформацію з видаленого розділу або пошкодженого диска.

R.Saver працює без установлення і просто запускається з EXE-файлу. Програма вміє відновлювати випадково видалені дані, реконструювати файлову систему після форматування, а також відтворювати матеріали за фрагментами.

Програма повністю безплатна та працює тільки на Windows.

iBoysoft Data Recovery

Мінімалістичний інструмент відновлення файлів для Windows і macOS, який допомагає під час проблем із жорсткими дисками, SSD, зовнішніми USB-накопичувачами й картами пам’яті.

iBoysoft Data Recovery підтримує швидке і глибоке сканування та являє знайдені файли у вигляді папок. Є можливість попереднього перегляду даних до відновлення і збереження бази для подальшого відкриття без повторного сканування.

Є безплатна і платна (69,95 долара) версії.

MiniTool Data Recovery

Досить проста утиліта для Windows та macOS, з якою впораються навіть юзери-початківці. Майстер відновлення запропонує вибрати один із режимів, а потім знайде та поверне вилучені й пошкоджені дані з будь-яких носіїв.

MiniTool Data Recovery однаково добре справляється як з окремими файлами певного формату, так і з цілими розділами на носії. Має безплатну і платну версії. Остання коштує 79 доларів.

Data Rescue

Функціональний інструмент відновлення зі зручним інтерфейсом і кількома режимами роботи.

У найпростішому варіанті користувачам пропонується мінімум налаштувань, щоб не заплутатися й нічого не зламати. У розширеному (за 99 доларів) доступні просунуті можливості, зокрема призначення параметрів диска, клонування і створення віртуальних RAID-масивів.

Wise Data Recovery

Безплатна програма для Windows. Там є базові можливості, які стануть у пригоді, коли потрібно швидко відновити документи, фото та інші файли з пошкодженого диска або флешки. Усе, що потрібно зробити, — це вказати місце сканування, дочекатися завершення процедури й вибрати потрібні дані зі списку. За допомогою кольорових міток Wise Data Recovery показує шанси на успішне відновлення.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь