Спецпроєкти

Число: 60% будинків для літніх людей в Україні не зареєстровані


Члени Урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі у харківському будинку для літніх людей повідомили, що 60% вже перевірених ними будинків відсутні у Реєстрі надавачів соціальних послуг.

Про це повідомляє Мінрегіон на своїй сторінці у Фейсбуці.

Що це означає?

В Україні відповідні служби перевірили вже 1205 соціальних об’єктів: будинків для осіб похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, центри для алко- та наркозалежних. 

«У десятках з них виявлено порушення у реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм. При цьому 335 з 538 перевірених на даний момент будинків для літніх людей не включені до Реєстру надавачів соціальних послуг», ─ додають у повідомленні. 

Відповідальні органи перевірятимуть решту соціальних закладів до 9 лютого 2021 року. Також члени комісії дали доручення Міністерству соціальної політики і Міністерству юстиції України продовжити роботу над спрощенням порядку отримання соціальних послуг. 

«Перед нами стоїть два завдання: виявлення точної кількості соціальних закладів, які працюють нелегально, і після усунення всіх можливих порушень виведення їх максимальної кількості у легальну площину та розробка законодавства, яке фактично буде регулювати роботу сфери надання соціальних послуг», ─ пояснюють члени комісії.

Остаточні результати перевірки опублікують 19 лютого.

Раніше ми розповідали, що рада підтримала посилення відповідальності за домашнє насильство.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь