Спецпроєкти

7 небанальних комедій, які зроблять ваш вечір кращим


Посміятися від душі – здається, для цього і створений вечір четверга. Та що там – будь-який вечір для цього підходить.

bit.ua зібрав 7 небанальних комедій, які варто подивитися.

«Бартон Фінк» (1991)

Чорна комедія Коенів – про талановитого драматурга Бартона Фінка, який пише в жанрі соцреалізму. Він укладає контракт із голівудською кінокомпанією та починає писати сценарій. Комедія, як і багато інших стрічок Коенів, сповнена чорного гумору й сюрреалізму. До речі, кінокритики вважають цей фільм одним із найвдаліших у братів-режисерів.

«Дикі історії» (2014)

Шість історій – коротких новел, кожна з яких по-особливому чудернацька й кумедна. У кожній герої розв’язують проблеми в максимально дивакуватий спосіб. Трохи драми й трилера та знову ж таки класичний чорний гумор. До речі, одним із продюсерів фільму виступив Педро Альмодовар – ще один аргумент на користь перегляду стрічки.

«Чотири кімнати» (1995)

Чотири різні історії, зняті різними режисерами, серед яких Квентін Тарантіно та Роберт Родріґес. Події розгортаються в готелі Лос-Анджелеса напередодні Нового року. Ключовий персонаж – Тед, коридорний готелю – його грає Тім Рот. Тед потрапляє до чотирьох різних кімнат готелю і знайомиться з їхніми мешканцями, кожен з яких дивніший за іншого. Крім Рота, у фільмі також зіграли Антоніо Бандерас, Мадонна, Брюс Вілліс, Сальма Гаєк і сам Квентін Тарантіно.

«Серйозна людина» (2009)

Ще одна комедія від Коенів – усе-таки вони майстри чорного гумору. У ній прекрасно і дивно все. Починається дія з перших років XX століття, а потім ми перемикаємося на історію вже наших днів. На викладача Ларрі одне за одним сиплються труднощі – після того як дружина вирішила з ним розлучитися. 

«Зомбі на ім’я Шон» (2004)

Кумедна пародія на фільм жахів. Шон – звичайний продавець-консультант, який вечорами любить хильнути пива із другом. У нього є дівчина, яка скаржиться, що весь свій час Шон приділяє барам та алкоголю, а не їй. А в новинах тим часом повідомляють про спалах грипу. Якось після добрячої гулянки Шон і його друг Ед втягуються в бійку із зомбі. 

«Ультраамериканці» (2015)

Майк працює на заправній станції та хоче освідчитися своїй дівчині Фібі. Його життя, здавалося б, легке й безтурботне – аж раптом виявляється, що він спецагент і його активовано. Він убиває двох чоловіків, а тепер на нього полюють ті, хто його активував. 

«Божевільні сусіди» (2017)

Ну і трохи французького гумору, куди без нього. Відомий письменник і професор Жан-Етьєн мешкає у красивому будинку разом із родиною. Він агітує за допомогу безхатченкам і під час дебатів каже, що його дім відкритий для всіх, хто потребує допомоги й даху над головою. На гостей не довелося довго чекати…

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь