Спецпроєкти

Під Офісом президента відбудеться акція на підтримку Стерненка, якого суд визнав винним у викраденні людини


23 лютого 2021 року Приморський суд Одеси визнав активіста Сергія Стерненка винним у викраденні людини й засудив на 7 років і 3 місяці ув’язнення. 

Про це повідомив Сергій Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

Що відбувається?

Стерненка звинувачували у викраденні у 2015 році члена партії «Довіряй ділам» Сергія Щербича.

За версію звинувачення, активіст організував викрадення Щербича, щоб забрати в нього 300 гривень. Справа базується тільки на свідченнях потерпілого.

Окрім ув’язнення, половину майна активіста конфіскують. 

«Усі вилучені речі під час обшуку визнано судом допустимими доказами. Хоча обшук у мене вдома проводився без адвоката, з яким мені навіть не дали зв’язатися. Судово-медичні експертизи, складені російською мовою, також визнані допустимими. Хоча це пряме порушення ст. 29 КПК… Стартовий пістолет мною було видано поліції добровільно. Це взагалі за ч. 3 ст. 263 ККУ є підставою для звільнення від кримінальної відповідальности. Але суддя також відкинув цей документ, бо добровільну видачу не зафіксували у протоколі обшуку і я в ньому цього не написав. Але я не підписував протокол, бо до мене не пустили адвоката»,розповідає подробиці судового процесу Стерненко у своєму Telegram-каналі. 

Через вирок активісту під Приморським судом розпочалися протести. Як повідомляє 5 канал, на засіданні була присутня Уляна Супрун, а під будівлею помітили народного депутата партії «Слуга народу» Гео Лероса.

На протестах люди кричали «Ганьба», «Аваков — чорт», «Куди телефонувати, коли поліція вбиває?» і «Свободу Стерненку». Адвокат Сергія Стерненка зазначає, що вони подаватимуть апеляцію. 

З активістами підійшли до чорного виходу з суду над Сетрненком

Posted by Вірослав Цюп'як on Tuesday, February 23, 2021

По справі Сергій Стерненко, по якій зараз має бути вирок. Суддя цитує свідка, якого в суді не допитували. Суд може…

Posted by Masi Nayyem on Tuesday, February 23, 2021

«Суддя цитує свідка, якого в суді не допитували. Суд може обґрунтовувати свої висновки тільки показаннями, які він безпосередньо приймав під час судового засідання. Суд не має права обґрунтовувати судові рішення показаннями, наданими слідчому, прокурору, або посилатися на них»,додає адвокат активіста Масі Найєм.

Я міг бути сьогодні в раді, щоб валити правки «полудохлого» Вітренка, але сьогодні мені важливіше підтримати Сергій Стерненко, якому суд може зламати життя.Тримайся, друже, ми з тобою!

Posted by Geo Leros on Tuesday, February 23, 2021

Прихильники Сергія Стерненка анонсували акцію протесту під Офісом президента. Акція відбудеться 23 лютого о 20:00 на вулиці Банковій.

Акції, які заплановано в інших містах:

  • Харків. 18:00, ОДА
  • Львів. 19:00, площа Ринок
  • Луцьк. 18:00, прокуратура
  • Дніпро. 19:00, обласна прокуратура
  • Івано-Франківськ. 18:30, ОДА
  • Полтава. 19:00, ОДА
  • Рівне. 20:00, Майдан, біля пам’ятника Шевченку
  • Варшава. 20:00, Aleja J. Ch. Szucha, 7

Прихильники активіста зазначають, що він залишився без доступу до телефона та своїх акаунтів.

У мережі вже з’явилася промова Стерненка в суді. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь