Спецпроєкти

Колектори створювали порноконтент із зображеннями своїх клієнтів-боржників


Кіберполіція викрила колекторів, які створювали порнографічний контент із зображеннями клієнтів-боржників та їхніх родичів, а потім шантажували їх. 

Про це повідомляє Кіберполіція.

Що відбувається?

Група колекторів надавала послуги кредитування, а після несплати шантажували боржників створеним у фотошопі порноконтентом із зображеннями своїх клієнтів та їхніх родичів. 

Учасниками злочинної схеми були понад 30 осіб. Вони створили дві фінансові компанії, які надавали кредити. У штаті працювали й колектори. 

«Зловмисники за допомогою фоторедакторів виготовляли порнографічний контент із зображеннями позичальників або їхніх родичів. Далі – погрожували розповсюдити такі матеріали та вчинити фізичну розправу», ─ повідомили в поліції.

За підрахунками, зловмисники здійснили понад 360 тисяч погроз громадянам із різних регіонів України. 

Злочинну схему викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції. Провели 50 обшуків в офісах компаній, квартирах та автомобілях. Обшуки провели у столиці та Київській, Харківській, Вінницькій, Сумській областях. 

Відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Раніше ми розповідали, що в Нідерландах залучають дітей до боротьби з кіберзлочинністю. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь