Спецпроєкти

Менше політики: Facebook скоротить кількість політичного контенту


Компанія Facebook зменшить кількість політичного контенту в стрічці для деяких користувачів із США, Канади, Бразилії та Індонезії.

Про це повідомляє директорка з управління продуктами Аста Гупта в блозі компанії.

Що відбувається?

Так компанія хоче зменшити тиск політичних дискусій на користувачів. Раніше Facebook отримав скарги від людей на те, що політика займала більшу частину їхньої стрічки. Цьому рішенню посприяли звинуваченнями в поляризації думок, поширенні дезінформації та ненависті в галузі політики. 

«Наше дослідження показало, що у США політичний контент становить тільки 6% від того, що люди бачать у Facebook. І хоча стрічка новин у кожної людини відрізняється, ми знаємо, що навіть невеликий відсоток політичного змісту може вплинути на думку та погляди окремої особистості», ─ додали в блозі.

Наступні кілька місяців Facebook тестуватиме декілька підходів у модерації політичного контенту. Зміни зачеплять лише невеликий відсоток користувачів. Це не стосуватиметься повідомлень від офіційних державних установ. 

А поки компанія пропонує користувачам налаштувати свою стрічку за допомогою тих інструментів, які вже наявні.

Раніше ми розповідали, що канал дитини «Природа ТВ» став популярним завдяки оголошенню на стовпі. У Twitter одна дівчина запостила фото оголошення дитини, яке вона побачила десь в українському селі. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь