Спецпроєкти

Українці зможуть записатися на вакцинацію від COVID-19 через Дію


Мінцифри разом із МОЗ та НСЗУ розробляють цифровий проєкт для організації вакцинації від COVID-19 в Україні.

Про це повідомляє Мінцифри.

Що це означає?

Планується, що система вакцинації через Дію дасть змогу створити онлайн-чергу охочих вакцинуватися. На базі медичної електронної системи eHealth формуватиметься база громадян.

«Мінцифри веде перемовини з МОЗ, щоб через Дію ми почали приймання електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися. Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему й логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно й децентралізовано організувати цей процес», ─ пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Завдяки заявкам у Дії, відповідно до плану постачання вакцин МОЗ та НСЗУ, держава зможе оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою. Також працюватиме контакт-центр, який відповідатиме на запитання громадян.

Раніше ми розповідали, як записатися на вакцинацію від COVID-19. Початок вакцинації планується на середину лютого 2021 року. Заступник міністра охорони здоров’я з цифрової трансформації Ярослав Кучер пояснив, як саме записатися на вакцинацію від COVID-19. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь