Спецпроєкти

Паспорт в телефоні: тепер про паперовий паспорт можна забути


Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №4355, який дозволяє використання цифрових паспортів нарівні з паперовими.

Про це повідомляє Мінцифра.

Що це означає?

Законопроєкт №4355 рада підтримала у першому читанні, «за» проголосували 303 депутати. Раніше діяльність е-паспортів регулювалася Постановою Кабінету Міністрів. Зараз цей законопроєкт підвищує статус електронних паспортів до юридичного рівня. 

«Законопроєкт про цифрові паспорти ухвалено в першому читанні. Нарешті. Надважливий етап у побудові цифрової держави та входженні у режим без паперів. Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. Варіантів «не прийняти Дію» більше не буде», ─ додав Михайло Федоров.

Е-паспорти можна застосовувати на території України, щоб засвідчити особи чи підтвердити громадянство. Проте у випадках перетинання кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї потрібно пред’являти паперовий паспорт чи ID-картку.

Раніше ми розповідали, що Мінцифра запускає програму, яка допоможе бізнесу захищати персональні дані. Інструмент Toolkit перевірятиме рівень захисту персональних даних. І допоможе бізнесам зрозуміти основи українського законодавства та міжнародних стандартів у темі захисту персональних даних.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь